Asgari Ücret Yeni Zam Ne Kadar? Detaylar Geliyor

Asgari Ücret Yeni Zam Ne Kadar? Detaylar Geliyor

Çalışanların merakla asgari ücrete yeni zam ne kadar? 2023 yılın yaklaşmasıyla beraber milyonlarca çalışanın beklediği 2023 yılının asgari ücreti ne kadar oldu açıklandı. Vergi Uzmanı Muhammed konu hakkında açıklamada bulundu.

Asgari Ücret İçin Yeni Zam Oranı

2023 yılının yaklaşmasıyla beraber milyonlarca çalışmanın ilgilen asgari ücret ve yeni zamlar ve açıklandı. Uzmanın yaptığı açıklamaya göre ‘’2022 yılbaşında Ocak ayında toplu iş sözleşmesine göre %5 arttı enflasyon farkı alınacaktı. Devletimiz oluşan Hayat pahalılığından dolayı 5 artı %2,5’lik bir sosyal refah düzenlemesi yapıldı yani Yüzde 7,5 artı enflasyon farkı ödendi. 2020 Temmuz ayında ise toplu iş sözleşmesine göre 100 de 7 artı enflasyon farkını anlaşılmıştır. Buna istinaden memurlarımız %40 1.69 emeklerimiz SSK ve BAĞ-KUR’larımız %40 2.35 zam aldı.’’

Devletimizin yayınlamış olduğu Orta vadeli plan da enflasyon tahmini 165 olduğu ve TÜİK enflasyon beklentisini 179 olduğu bir durumda yine memur beklentileri %30 ile %170 arasında bir maaş artışı yazacaklar. Bu maaşını artışı ilk dönem enflasyon verisi %40 235 olarak yansıtıldığı sene sonunda yüzde 8335 çıkarsa aradaki %40’lik fark hem memurlara zam yapılması beklenmektedir.

Yapılan açıklamaya göre 2023 yılında asgari ücrette ciddi bir artış beklenmektedir. Hatta memur ve emekliler de %40 artış yapılması sebebiyle asgari ücrete %40’lik bir artış tahmin edildiği açıklandı.

İşverenlerin halihazırda verilen vergi desteğini yanında SGK prim teşvik yönü verilmesi Elzem olduğu açıklandı. aynı şekilde işverenlerin de asgari ücretle çalıştırıldığı ölçülerde Yani bir asgari ücretle çalıştıran da 1500 Asgari ücretli çalıştıran işverenlerin izin aynı sayı SSK primini ödemesi gerekmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.