Asgari Ücret Temmuz Zammı İlk Rakamlar Belli Oldu

Asgari Ücret Temmuz Zammı İlk Rakamlar Belli Oldu

Asgari ücret için ilk rakamlar belli oluyor. Temmuz ayında yapılacağı söylenen asgari ücret zammı için ilk rakamlar belli oldu. Yapılan kabine sonrası gözler asgari ücrete gelecek zamma çevrildi.

Ekonomik ve bazı koşullar ile asgari ücretin erimesi sonrası gündeme gelen temmuz ayında asgari ücrete zam için ilk teklif CHP verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba asgari ücret ile ilgili bazı açıklamalarda bulunarak ilk tekliflerini söyledi.

“Ekmek Almak İsterse”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasında “Asgari ücretli bir vatandaş 2021 yılına kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret için en az 5225 TL olmalıdır” diye açıklamalarda ve tekliflerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısı ardından basın açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı basın konuşması ardından asgari ücretli vatandaşları umutlandırdı ve milyonlarca asgari ücretli çalışan vatandaşlar gözlerini temmuz ayı için zam beklentisine çevirdi.

“Biraz Daha İyileştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı ardından “Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon farkı yükselmeleri ile dar gelirli ailelerin alım güçlerini biraz daha iyileştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Bu konuşmalar ardından Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yazılı açıklamalar yaptı. Asgari ücret zammı için sürekli açıklamalarda bulunan ve şuan ki asgari ücretin yetmediğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi ilk asgari ücret zammını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı temmuz ayı asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar şöyle;

“Son bir yılın enflasyonu nisan ayı itibari ile yüzde 70 gerçekleşti. 2022 yılın ve ilk dört aylık enflasyonu ise yüzde 31,77 olarak güncellendi. Bu duruma göre 4253 TL olan asgari ücret nisan ayı itibari ile enflasyondan ayrıldığında alım gücü olarak 2021 yılındaki 2625 TL’ye denk gelmektedir. Bunun için asgari ücret en az 5225 TL olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sizce asgari ücret en az ne kadar olması gerekiyor? Yoruma yazın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum