Asgari ücret 850 TL İkinci Zammı Olacak

Asgari ücret 850 TL İkinci Zammı Olacak

Ahit Özkan yeni zam açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre 850 lira zam yapılacağı belirtildi. 2022 zamları için tüm açıklamalar haberimizin devamında.

Söz Konusu Zam Kaç Lira

Ahit Özkan’ın yaptığı açıklamaya göre 2022 itibarıyla asgari ücrete yüzde 50 gibi son yıllarda görüldü.

2022 Asgari ücret zamların belirlendiği açıklandı. Uzmanların acıkmasına göre "Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda ekonomi asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir" açıklaması yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ‘’ Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var.

Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" açıklamalarında bulundu.

Bakanın açıklamasına göre Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktığı belirtilmiştir. Bakanın yaptığı açıklamaya göre 2. Zammın belirleneceği belirtilmiştir.
Belirtilen açıklamaya göre "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.