Aile Destek Yardımı Şartları Ve Başvuru Ekranı

Aile Destek Yardımı Şartları Ve Başvuru Ekranı

Türkiye aile destek programı yakın zamanda açıklandı. Bu programa göre dar gelirli ailelere her ay belli dönemlerde ödeme gerçekleştirilecek.

Türkiye aile destek programının detayları Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandı. Aile bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre program Haziran 2022 - Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hak kaybına uğramamanız için ön başvuru yapmanız tavsiye ediliyor. Aile destek paketi başvurusu sonrasında ödeme işlemine geçilecektir. Başvurularda geç kalan kişiler diğerlerine göre eksik maaş alacaktır. Bu nedenle bir an önce e devletten veya ilçenizde bulunan sosyal yardımlaşma vakfından başvurunuzu tamamlamalısınız.

Programa Başvuru Nasıl Yapılır?

Aile destek paketi başvurusu yapmak isteyenler e devlet sistemini kullanabilir. E devlet üzerinde arama bölümüne ‘Aile destek yardımı’ yazmanız yeterlidir. Açılan pencere üzerinde sizlerden istenen bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması gerekir.

Aile Destek Programı Başvuru Ekranına Nasıl Ulaşılır?

Aile destek programı başvuru linkine https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti üzerinden erişebilirsiniz.

İnternete erişim konusunda problem yaşıyorsanız Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfına başvuru yapabilirsiniz. E devlet ya da bizzat yapılan başvuru sonucunda durumunuz değerlendirilir. Başvuru onaylanması durumunda yardım almaya başlarsınız.

Türkiye Aile Destek Programı Şartları Nelerdir?

Aile destek programından yararlanmak için;

T.C vatandaşı olmak,

Kişi başı asgari ücretin 1/3 ünü geçmemesi,

Türkiye’de yaşamak,

E devletten başvuru yapmak.

Aile Destek Paketi Ne Kadar?

Başvuru gerçekleştiren kişiler gelirlerine göre ödeme almaktadır. Başvurular alındıktan sonra gerekli resmi işlemler başlatılacaktır. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları tarafından Aile destek paketi başvuruları sonuçlandırılıyor. Başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşlar kısa sürede ödeme alıyor.

Para Ne Zaman Yatacak?

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri konusunda yakın zamanda açıklama yapıldı. Açıklamaya göre hak sahipleri ödemelerini otomatik olarak alacak. Ödeme konusunda belirlenen ay içerisinde paranız yatırılacaktır. Haziran ayından itibaren başvurular e devlet üzerinden açıldı. Başvuru yaptıktan sonra olumlu yanıt alan kişiler eylül ayının ilk haftası içerisinde ödemelerini almaya başlayacaktır. Gelecek ödemelerde bu şekilde devam edecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Mayıs sonuna kadar Türkiye Aile Destek ödemelerinden yararlanabilecek.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.