Aile Bakanlığı Duyurdu! Nisan 2023 Evde Bakım Maaşları Yatıyor

Aile Bakanlığı Duyurdu! Nisan 2023 Evde Bakım Maaşları Yatıyor

Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Duyurdu! 2023 Nisan ayı için evde bakım aylıkları yatmaya başladı. Bakım aylıklarına nasıl çekeceksiniz? Detaylar yazımızda...

Nisan Ayı Evde Bakım Aylıkları Yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılmakta olan son dakika açıklaması çoğu kişinin ilgisini çekmiştir. Bu açıklamada ise Nisan ayı evde bakım yardımı ile ilgili olarak bilgilere yer verilmektedir. Hesaplara yatırılması beklenen evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 3.336 TL’den 4.336 TL’ye yükseltilmiştir. Bakıma ihtiyacı olan vatandalar ve engelli olanlar için ailelerinin maddi destek alması amacıyla hesaplarına para yatırılmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Duyuruları

Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayı içerisinde 2 milyar 432 milyon TL kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır. Zamlanmış ve artırılmış olan haliyle bu maaş kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır. Sosyal yardım kampanyasından yararlananların hesaplarına bakması ve maaşların hesaplara yatırıldığını belirtmekte fayda vardır.

evde-bakim-maasi.jpg

Evde bakım maaşı ihtiyaç sahibi olan kişilerin evlerinde yardıma muhtaç olan kişilere bakan haneler için verilmektedir. Bu maaşların Nisan ayı ödemeleri de kişilerin hesaplarına yatırılmış olup isteyen ve dileyen herkes parasını çekebilmektedir. Bu ay içinde 568 bin vatandaş bu maaştan yararlanmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Kimlere Verilir?

Kişilerin evlerinde bakmakta oldukları bakıma muhtaç olarak bulunan kişilere bakmaları halinde hanelere verilir. Yani engelli ya da yaşlı olan bakıma muhtaç kişilere bakan kişiler için bu maaş verilmektedir. Bakanlık tarafından sağlanan bu yardım kişilerin maddi destek almasını sağlar.

Ödemeler 2023 yılı içinde tekrar artış göstermiş Nisan ayında tam olarak eksiksiz şekilde kişilerin hesaplarına yatırılmıştır. Bakıma ihtiyacı olan vatandaşlar için verilmekte olan bu maaş onlara bakan ailelere maddi destek sağlanması açısından son derece önem arz eder. Evde bakım maaşlarından yararlananlar belirlenirken bakıma muhtaç olan vatandaşlar baz alınır. Söz konusu aylıktan yararlanıyorsanız size en yakın PTT şubelerinden paranızı temin edebilirsiniz.

Evde bakım maaşı

Evde bakım yardımı

Nisan ayı bakım maaşı ödeme

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.