3600 Ek Göstergede Sona Gelindi! Öğrencileri de İlgilendiren Haber

3600 Ek Göstergede Sona Gelindi! Öğrencileri de İlgilendiren Haber

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve memurları ilgilendiren düzenleme olan yani 3600 ek göstergede sona gelindi. Milyonlarca kişinin gözleri bu haberdeydi. Ek gösterge hakkında yapılan açıklamaları haberimizde yazdık. İşte detaylar.

3600 ek gösterge yani milyonlarca çalışan memur ve emekli ilgilendiren düzenleme detayları ortaya çıkıyor. Memurlar ile yaklaşık 4 milyon öğrenci ilgilendiren düzenlemede sona gelindi. İşte tüm ayrıntısı ile 3.600 ek gösterge detayları.

Öğrenci Affı

Genelgeye göre üniversite okuyan 4 milyon öğrenci arasından öğrenimin yarım kalan kişilerde öğrenci affı ile ilgili bir teklif de yapılacak.

Açık öğretimde dönem kaydını yenilemeyen yaklaşık olarak 2 milyon öğrenci ve aralarından bölüm değişikliği yapan bir milyona yakın öğrenci azami öğrenim süresi dolan yaklaşık 600 bin öğrenci ve belge eksikliği veya yanlışlık sebebiyle kaydı iptal edilen 380 bin öğrenci ve KHK ile yükseköğretim kurumu kapatılan 62 bin öğrenci de bu haftanın içerisinde yer alıyor.

Disiplin cezası alan, yatay geçiş yapan, lise diploması olmadığı için geçici kayıt yaptırıp diplomalarını getirmeyenler ile denklik lisans tamamlaması sona Erenler de belirtilen öğrenci affı kapsamında yararlanabileceklerdir.

Akaryakıt Hakkında Bilgi

Petrol akaryakıt vergileri ise bu konuda maktu vergilerinin arttırılması yönünde bir önerge verildi fakat ak parti grup yönetimi tarafından vatandaşı sıkıntıya sokacak bir düzenleme yapmayalım şeklinde teklife karşı çıkıldı ve teklife girmedi.

Personel Açığı

MASAK yani mali suçları araştırma kurulu bünyesinde açık olan kontenjanlara personeli olması amacıyla ileriki tarihlere bir düzenleme yapıldığı bildirildi.

Vergi Suçları Hakkında Açıklama

Vergi konusunda ise vergi suçlarına verilen para cezalarının arttırılması için genel bir yetki istendi fakat çıkan birkaç tartışmanın sonucunda bundan vazgeçildi. Vergi suçlamalarında bazı cezaların güncellenmesi de yapılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.