2023 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar? Gündemde Olan Ücret Ne

2023 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar? Gündemde Olan Ücret Ne

Ülkemizde özellikle son 2 yıldır sürekli yukarıya tırmanan enflasyon en çok asgari ücretlileri etkiliyor. 2022 yılında iki kez zam yapılarak bir yıl önceye göre %100’e yakın artış gösterdi. 2023 yılı asgari ücret ne kadar olacak?

2021 yılının Aralık ayında 2853 TL olan asgari ücret 2022 Aralık ayında ise 5500 TL olarak uygulanıyor. Ekim ayı enflasyon verilerinin de %85 dolaylarında seyretmesiyle birlikte gözler hükümetten yapılacak 2023 asgari ücret açıklamasına çevrildi. Her yıl Aralık ayının son 2 haftası toplanan asgari ücret tespit komisyonunun, bu yıl daha erken toplanması bekleniyor. Çeşitli medya organlarında asgari ücretin 15 Bin TL olacağı yönündeki haberleri bakanlar kurulu resmen yalanlamıştı. 2023 Asgari ücret beklentisi hükümet, halk ve medya kanatlarında farklı rakamlarda telaffuz ediliyor.

2023 Asgari Ücret Beklentisi

2022 yılında iki kez rekor zam alan asgari ücret için yeni yıl beklentileri hakkında çeşitli söylentiler mevcuttur. 2023 asgari ücret beklentisi konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken, ekonomi uzmanları yeni yılda asgari ücrete rekor bir zam daha geleceği konusunda hemfikir olmuştur. 2023 asgari ücret için 8000-9500 TL aralığında beklentinin oluştuğunu söylemek mümkündür.

2023 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Karar Verecek?

1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak olan yeni asgari ücretin belirlenmesi için uygulama takvimi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında yapılacak olan ve çeşitli sendika, işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan tespit komisyonu 2023 asgari ücret konusunu masaya yatıracak.

7 Aralık ve 14 Aralık olmak üzere 2 toplantı gerçekleşecek. Aralık ayının son haftasında ise asgari ücretin resmi olarak açıklanması bekleniyor. TÜRK-İŞ sendikası genel başkanı ise 2023 asgari ücret tespiti için 7800 TL altındaki tekliflere kapalı olduğunu resmen açıkladı.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.