2023 Doğalgaz Ücretleri Ne Zaman Alınmaya Başlanacak?

2023 Doğalgaz Ücretleri Ne Zaman Alınmaya Başlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günler de açıklanmıştı. Doğalgaz ücretlerinden Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden ücret alınmayacağını açıklaması yapıldı. Nisan ayı fatura döneminde ise ilgili meskenlerden ödeme alınmadı!

2023 Doğalgaz Ücretleri Ne Zaman Alınmaya Başlanacak Güncel Duyuru

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ücretsiz doğalgaz Resmi Gazete üzerinden yayınlanması itibariyle yürürlüğe girmişti. Yapılan açıklamalar ışığında doğalgaz kullanıcıları bu ay gönderilecek olan faturaların da herhangi bir ödeme yapmadı.

Güncel olarak açıklanmış olan kararnameye göre, ibadethane, cemevi ve konut abonelerinin 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında olan süre de doğalgaz kullanımlarının tamamı ile gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

2023-dogalgaz-ucretleri-ne-zaman-alinmaya-baslanacak.jpg

Konuya İlişkin Yapılan Güncel Açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuya ilişkin; ”Bu süreç için fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutarı gözükecek. Fakat ödenmesi gereken kısımda 'sıfır' yazacak. Ardından da 11 aylık mutfak kullanımlarındaki 25 metreküplük indirim uygulamaya girecek." açıklamaların da bulundu.

Mutfakta Doğalgaz Ücretsiz

Bakan Fatih Dönmez, doğalgaz sayaçlarını okuma yapılmadığını, okuma yapılsa bile faturalarda 0 TL olarak tutar yansıdığını açıklamıştır.

Açıklanmış olan son karara göre, 24 Nisan - 31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Fatura tahsilatı yapılan şirketler veya kurumlar için ise 3 gün içerisinde nakit iadesi yapılacağı açıklandı.

1 Mayıs 2024 tarihi ve 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedelleri ise yine faturalardan düşecek.

Doğalgaz faturaları, 2023 doğalgaz yardımı, son dakika doğalgaz yardımı ilanları,

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.