2023 Asgari Ücret Belli Oldu! İşte Yeni Ücret Zammı

2023 Asgari Ücret Belli Oldu! İşte Yeni Ücret Zammı

Son dakika açıklaması ile 2023 asgari ücret zammı belli oldu. Milyonlarca vatandaşın takip ettiği asgari ücret için açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların merak ettiği konu ile yeni zammı açıkladı.

2021 yılı Aralık ayında 2853 TL olan asgari ücret, 2022 Temmuz ayında ise 5500 TL’ye yükseltilmişti. 2022 yılı içerisinde enflasyon nedeni ile 2 kere zam yapıldı. Her yıl Aralık ayının son 2 haftası toplanan asgari ücret tespit komisyonu 2023 için yeni asgari ücreti belirleyecek. Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında asgari ücretin 12 Bin TL olacağı yönündeki haberleri bakanlar kurulu onaylamamıştı.

Asgari ücret tespit komisyonu 15 kişilik bir ekip ile belirlenmektedir. 15 kişilik ekibin içerisinde 5 işçi, 5 işveren ve 5 hükümetten temsilci bulunmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3. kez yapılan toplantı bugün saat 14:00 da gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından basına kapalı toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TÜİK temsilcilerinden talep edilen veriler ile görüştüler.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak toplantıya girerken bazı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama;

“İnşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız. Arzumuz bu yönde” dedi.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "TÜRK-İş'in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse imzalarız, vermezlerse imzalamayız” açıklamasında bulundu.

Son Dakika! Asgari Ücret Açıklandı

Son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen açıklama ile asgari ücret 2023 yılı için 8500 TL olarak belirlendiği açıklandı. Herkese hayırlı olsun.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.