2022 TOKİ Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Kimler Başvuru Yapabilecek?

2022 TOKİ Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Kimler Başvuru Yapabilecek?

2022 yılında TOKİ Sosyal Konut Projesine başlanacak. Yapılan açıklamalara göre vatandaşları sevindirecek müjdeli haberler bekleniyor. Yapılacak olan TOKİ Konutlarına başvurular ne zaman başlayacak? Kimler başvuru yapabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara göre 81 ilde uygulamaya konulması planlanan Sosyal Konut Projesi’nin çok yakında açıklanacak projenin müjdesini verdi. Bakan Murat Kurum’un daha önce yapmış olduğu açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek ay duyuracağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ağustos da yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamada, “TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan hazırlık sürecinin bitmek üzere olduğunu söyleyen Erdoğan, önümüzdeki ay düzenlenecek toplantı ile detayları açıklayacağız dedi.

TOKİ için yapılacak başvurular e-Devlet aracılığı ile yapılacak.

Yapılan Açıklamalar Neticesinde Kimler Başvuru Yapabilecek?

Daha önce yapılan TOKİ Projeleri dar gelirli aileleri ev sahibi yapabilmek için geliştiriliyordu. Devlet Hazinesi olarak görünen araziler ev yapılabilmesi için vatandaşlara tahsis ediliyor. Proje detaylarına göre 3-4 katlı binalar inşa edilebilecek. Aranan şartlar arasında en önemli olan husus vatandaşların dar gelirli yani geliri 10 Bin TL’yi aşmıyor olması gerekiyor. İstanbul için belirlenen rakam ise 11 Bin 500 TL olarak belirlenmesi bekleniyor.

Proje kapsamında ilk defa genç vatandaşlar için de kontenjan ayrılacak. Emekli olanlar, dar gelirli, şehit yakını ve gaziler için daha farklı bir kontenjan ayrılması planlanıyor. Yeni evlenecek çiftler için ayrı kategoride değerlendirme olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında proje detaylarıyla ilgili kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.