1800 TL Destek Ödeme Gündemde

1800 TL Destek Ödeme Gündemde

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından müjdeli haberi yayımladı. Yayımlanan 1800 TL ödeme hakkında duyuru yaptı. Bakan tarafından herkesi sevindirecek güzel duyuruyu yayınlayarak açıklamalarda bulundu. Merak edilen müjdeli haber detayı aşağıda sunuldu.

Her ay Beslenme Desteği

Gençlik ve Spor Bakanı tarafından her yıl destekleme yapıldığı gibi bu yılda desteklemeleri artırarak gençlere 1800 TL beslenme ve maddi desktek ödeme yardımında bulunacağı açıklamalarda bulundu. 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce planlanan destek ödemesi tamamlanarak eğitim öğretim yılı başlangıçları faaliyete geçti günden itibari ile genç öğrenci adaylara aylık 1800 TL destek ödemesi gerçekleştireceğinde bulundu. Bulunacak destek ödemesi sayesinde çoğu öğrencinin refah seviyesini yüksekte tutarak öğrencilerin maddi yönünden destek çıkarak eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrencilerin yanında destek çıkılacağı belirtildi.

1800-tl-destek-odeme-gundemde-2.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekleme Hakkında Açıklaması

2022-2023 eğitim öğretim yılı olarak herkese başarılı bir yıl olacağını teminiyle başlayarak ve ardından öğretim yılı 2’ci faz yurt yerleştirme sonuçlarına göre bu yıl geçen yıl oranından daha yüksek ve bu oran yüzde 92 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Yeni Öğretim yılında yapılan öğrenci yurt yerleştirme analizlerine göre toplamda 100 öğrencimizden 92’si yerleşmiş bulunuyor. Buradaki hedefimiz yüzde yüze ulaştırarak çalışmaktayız. Her öğrenciyi yurtlara yerleştirmek için çaba sarf edilmektedir.

Bakan ve Kurumlardan Yeni bir Açıklamayla Gündemde

Eğitim Öğretim gören öğrencilere 1.faz yerleştirme sonuçlarından sonra yerleşemeyen adaylar için 2’ci yerleştirme faz grubunu açarak yeni yurt başvuruları alınıp ardından sonuçlar açıklandıktan bakan açıklamalarda bulundu. 2’ci faz açıklamaları sonucuna göre 12 kamu kurumu tarafından değerlendirmeye alındığı değinildi. Bakan yurt ücretlerin gecen yıla göre daha düşük olacağı ve öğrenciyi maddi durumda sıkıştırmayacağını belirtti. 2022-2023 yılında öğrenci kişilerin aylık yırt ödemeleri 250 ile 450 arasında bir ödenek sağlanacağını açıkladı. Bakan ‘Yurtlarımızda her yıl değişiklik yaparak daha gelişmiş ve tam donanımlı yurtlar elde edilmek üzere faaliyetlere geçinilerek çalışmalar yapılıyor. Her yıl olduğu gibi yurtlarda eksikler giderilerek öğrencileri mağduriyete düşürmemek için her türlü hizmetler sunulmakta’ olduğunu belirtti.

1800-tl-destek-odeme-gundemde-3.jpgKabine Toplantısından Sonra Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamasında şunları belirtti’ Bu yıl beslenme yardımında rekor artışla 25 liradan 60 liraya yükselttiği ve yurt sayısının düşük oranındayken bu oranın yüksek orana ulaşması ile kapasite durumunu büyülttüğünü söyledi. Yurt ücretlerinde güncelleme yapılmadığı ve gençlere bu yıl her ay 1800 TL beslenme desteğinde bulunulduğunu sundu. Öğrencilere en kaliteli yemekleri olduğunu belirtti. Kahvaltıya geç kalmış olan öğrencilere de yeni bir uygulama getirerek ücretsiz sandviç al götür uygulamasını hayata geçirdi. Bu durum sayesinde geç kalmış olunsa dahi öğrencilerin aç kalmayacağını belirtti.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.