1500 TL ödeme nasıl nisan ve mayıs aylarında yapılacak

1500 TL ödeme nasıl nisan ve mayıs aylarında yapılacak

AK Parti tarafından ekonomi için yeni düzenlemeleri TBMM başkanlığına getirdi. 1500 TL ödeme nisan ve mayıs aylarında ödenmesi yapılacak. Esnaflar için vergiler ve sektörel anlamda kolaylıklar sağlanıyor.

AK Parti ekonomi için yeni kanun teklifi TBMM ye geldi. Teklife göre 1500 TL ödemeler Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Vergiler, işsizlik sigortası ve geçici iş görmemezlik konularında adımlar atılmış oldu.

CUMHURBAŞKANI 1500 TL ÖDEME AÇIKLAMASI

"Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız" demişti.

devlet-destek-odeme.jpg

VERGİ DÜZENLEMESİ

2021 yılı için kurumlar vergisi  %25 oranı kazançları ve 2020 yılı için kurumlar vergisi %23 oranında uygulanması içerisinde bulunuyor.

1500 TL ÖDEME

Başta yiyecek ve içecek sektöründe bulunan iş yerlerinde çalışanlara Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1500 lira ödeme yapılması yer aldı. Esnaf odaları ve kooperatiflere başvuru yapılması gerekiyor.

ANNELİK VE İŞ GÖRMEMEZLİK MADDESİ

Hastalık ve analık sigortasından ödenecek geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki 12 ayın dikkate alınmasına yönelik düzenleme yapılması teklif edildi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.