1. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Alınan Kararlar Temmuz 2023

1. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Alınan Kararlar Temmuz 2023

13 Haziran 2023 tarihinde TV kanallarında da canlı izleyebileceğiniz asgari ücret tespit komisyonu toplandı. Temmuz ayında yapılması öngörülen asgari ücret zammının ne kadar olacağına dair çalışmalar başlatıldı. 1. asgari ücret tespit komisyon kararı?

Son dakika: 1.Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Alınan Kararlar

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bir çok vatandaş tarafından asgari ücrete yapılacak olan zammının ne kadar olacağı merak konusu haline geldi. 2023 yılı Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için bugün ilk defa 1. asgari ücret tespit belirleme komisyonu toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜRK - İŞ ve TİSK tarafında gerçekleşen toplantı sonucun da yeni asgari ücret tutarının ne kadar olacağı merak konusu haline geldi. Toplam 1 saat süren toplantı sonucun da nihai karar alındı mı?

2022 yılında yapılan ara asgari ücret zammı itibariyle şu an için mevcut asgari ücret 8.506 TL’dir. Haziran 2022 yılından sonra ise aylık brüt asgari ücret ise 10.008 TL seviyesindedir. Asgari ücretli çalışanı bulunan işverene bir işçinin toplam maliyeti ise 11.759 TL’dir.

Yapılan son asgari ücret zammında %40 tutarında bir zam gelmişti. 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretle oranının da %40 oranında olacağı ön görülürse, Temmuz ayından itibaren asgari ücretin ortalama 12.000 TL tutarında olacağı tahmin edilmektedir.

1-asgari-ucret-tespit-komisyonunda-alinan-kararlar-temmuz-2023.jpg

Toplantı Sonucunda Güncel Açıklama Geldi!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan güncel açıklama: "Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. İkinci toplantıyla ilgili herhangi bir tarih yok. Yarın olabilir, ertesi gün olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz." şeklindedir.

2023 Temmuz Ayı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İkinci asgari ücret tespit komisyonunun Haziran ayı içerisinde tekrar toplanacağı tahmin edilmektedir. Sürece ilişkin detaylar için bizi takip edebilirsiniz.

2023 temmuz asgari ücret, asgari ücret, komisyon toplantısı.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum