Bahçıvan Nasıl Olunur? Kamu İşçi Alımı Şartları

Bahçıvan Nasıl Olunur? Kamu İşçi Alımı Şartları

Doğa ile iç içe olmak isteyenler için çok önemli bir fırsat sağlayan bahçıvan nasıl olunur ve kamu işçi alımı şartları gibi soruları çok sayıda kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Bahçıvan nasıl olunur? Bahçıvan bahçe ile parklarda yer alan bitkileri büyümesini sağlamak ve bitkilerin gelişimiyle alakalı olan meslek çalışanlarına denilmektedir. Bahçıvan olmak için her hangi bir bölüm içinde ön lisans veya lisans derecesi şartı bulunmamaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlarda ve özel alanlarda bahçıvan mesleği ile alakalı çeşitli sertifika programları düzenlenmektedir.

Bahçıvanlığı meslek olarak yapmak isteyen kişilere ve lise mezunları ilgili eğitimlere başvuru yapılabilir. Bunların yanı sıra bu meslekte ilerlemek isteyenler için çeşitli sertifika programlarına katılarak istenilen eğitim verilmektedir.

Bahçıvan Ne İş Yapar?

Bitkiler ile uğraşmaktan hoşlanan kişiler için son derece uygun bir meslek olan bahçıvanlığın pek çok görevleri bulunmaktadır. Bahçıvan ne iş yapar? Bahçıvan çalışmış olduğu iş yerinin genel prensiplerini göz önünde bulundurarak sorumlu olduğu bahçenin bakımını en iyi şekilde sağlamaktadır. Bağ, bahçe, fidanlık ve sera için gerekli olan tohumları temin ederek toprağın ekim ve dikime hazır hale gelmesi adına gübreleme yapmak ile havalandırmak görevleri arasında yer almaktadır.

Bitkilerin çeşitlerine göre en uygun zaman içinde dikim yapılması ve mevsimine göre çiçek dikerek bakımlarının yapılmasını sağlamaktadır. Ağaçların budanması, fide ve fidan yetiştirmek gibi önemli görevleri bulunan bahçıvanların bitkiler için ihtiyaç olan aşıları yapmak görevleri arasındadır.

Bahçıvan Maaşları Ne Kadar?

Bahçıvan maaşları ne kadar? Bahçıvan mesleğine sahip olan bir kişinin ortalama maaşı yaklaşık olarak 5 bin TL olmaktadır. Ayrıca en düşük maaşı 4 bin 250 TL olurken en yüksek maaşı ise 8 bin TL üzerindedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.