2023 YKS (TYT - AYT) Sınav Sonuç Ekranı Açıldı

2023 YKS (TYT - AYT) Sınav Sonuç Ekranı Açıldı

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2023 yılı için YKS (TYT - AYT) sınav sonuçları açıklandı. Adaylar online olarak sorgulama ekranına ulaşarak sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Sorgulama ekranı için tıklayınız.

2023 YKS (TYT - AYT) Sonuç Sorgulama Ekranı

Her yıl ÖSYM Başkanlığı tarafından düzenlenen üniversiteye geçiş sınavı için binlerce öğrenci hayallerine ulaşmak ulaşmayı hedefliyor. 2023 yılının 17 Temmuz 2023 ve 18 Temmuz 2023 tarihleri arasında üniversiteye geçişi belirleyici role sahip olan YKS sınavı tamamlanmıştı.

Öğrenciler tarafından sınav sürecinin tamamlanmasının nihayetinde sınav sonuçları merakla beklenen bir hal almıştı. Yapılan son dakika açıklamasına göre YKS sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan güncel duyuru:

Erken saatlerde açıklanan YKS sonuçları için ÖSYM şu Duyuruyu yayımladı!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) Sonuçları Açıklandı

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2023-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 07.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

TYT – AYT sınav sonuçları nasıl öğrenilecektir?

Adaylar, ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden elektronik olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş sağlayabileceklerdir. Aday şifrelerini erişim sağlayamayan adaylar e - devlet üzerinden de aynı sisteme erişim sağlayarak sınav sonuçlarına dair ekrana ulaşabileceklerdir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.