2023 Yılı Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Açıkladı

2023 Yılı Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, A Haber programına katıldı ve bazı açıklamalar da bulundu! Eğitimle ilgili bir çok konu hakkında açıklama yapan Bakan Özer, öğretmen atamaları sorusunu da yanıtladı! 2023 yılında öğretmen ataması yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanı Mahmut Özer, katıldığı program da detaylı açıklamalar da bulundu. 2023 yılı öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda öğretmen adaylarının bekleyişlerine karşılık sinyal verildi! 2023 yılında öğretmen ataması yapılacak mı? Detaylar sizler için haber içeriğimiz de verildi!

retmen-atamasi.jpg

Bakan Mahmut Özer, sözlerine başlarken şu ifadeleri kullandı: “857 bin dersliği olan devasa bir eğitim sistemimiz oldu. Bu dönem eğitimde kapsayıcılığın olduğu bir dönem. 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 99'a ulaştı. Orta okulda yüzde 95 seviyesine ulaştı. OECD ülkelerine bakın, eğitimdeki okullaşma oranını yüzde 90'ın üzerinde 1950'lerde çıkardı. Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın sadece bilişsel değil bilişsel olmayan becerilerini de artırıyor. Tüm öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini sağlamak durumundasınız. Biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye'nin 2782 idi. Bir yılda 3 bin anaokulu yapmak için yola çıktık. Bir yılda 6 bin 4 tane anaokulu yaptık.” dedi.

2023 Yılında Öğrencilere Gıda Yardımı Yapılacak Mı?

Muhabir tarafından öğrencilere gıda yardımı yapılması sorusunu Bakan Özer şöyle yanıtladı: “"3,5 milyar ders kitabı tüm öğrencilere ücretsiz olarak verildi. Burslar, pansiyonlar ve yardımcı kaynaklar ile ilgili atılımlar... Bu sosyal politikaların hepsi bir araya geldiğinde eğitimdeki okullaşma oranı arttı. Yemeğe ihtiyacı olan öğrenci varsa, okul müdürlerimiz onları belirleyip yardımcı oluyor. Ama bunu istismar etmek gerçeği saptırmaktır. 1,5 milyon öğrenci ücretsiz bu yardımdan faydalanıyor." Şeklinde açıklama yaptı.

2023 Yılında Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

2022 yılı içerisin de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavın da ÖABT alan bilgisi sınavına katılan öğretmen adayların KPSS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından merakla 2023 yılı içerisin de yapılacak olan öğretmen atamasının kontenjanlarını beklemektedir. Bakan Özer 2023 yılı öğretmen atamasına ilişkin şöyle açıklama yaptı: “Şu andaki öğretmen sayısı 1 milyon 250 bin. Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. Bakanlık çalışmalarını yapar. Bunun bütçelemesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır. Alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır.” dedi.

Öğretmen atamaları ve alanlar da açıklanan kontenjan haberlerinden hızlı ve güvenilir şekilde öğrenmek için bizi takip edin!

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.