2023 KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklanacak? 2023 KYK Bursları Ne Kadar Oldu?

2023 KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklanacak? 2023 KYK Bursları Ne Kadar Oldu?

2023 yılı eğitim öğretim dönemi için KYK burs başvurularının alınmasının ardından KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı üniversite öğrencileri için merakla beklenen konular arasında.

2023 eğitim öğretim yılı için KYK burs başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesin de e-Devlet üzerinden alınmıştı. Başvuru işlemlerinin sona ermesiyle burs sonuçları öğrenciler tarafından merak konusu haline geldi. Öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığından gelecek olan açıklamayı beklemektedir. KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ücretleri ne kadar?

Her yıl binlerce öğrenciye kredi ve burs imkanı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuruları 26 Kasım 2022 tarihiyle bitti. 2021 yılı burs başvurularını 10 Kasım 2021 tarihin de sona erdi ve KYK burs sonuçları ise 15 Aralık 2021 tarihin de açıklanmıştı. Bu yıl ki burs başvuru sonuçlarının ise Aralık ayının son haftasın da açıklanacağı tahmin ediliyor.

burs-basvuru-sonuclari.jpg

KYK Burs Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesin de açıklanacak olan burs başvuru sonuçlarını öğrenciler e-Devlet üzerinden öğrenebilirler. KYK burs başvurusu yapan öğrenciler e-Devlete giriş yaparak; arama çubuğuna KYK burs başvurusu sonucu yazarak ilgili sayfaya yönlendirilir ve burs başvuru sonucunu öğrenir.

2023 KYK Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine önlisans ve lisans öğrencilerinin 850 TL olan burs ücreti Ocak 2023 yılı itibariyle 1250 TL olarak belirlendiği açıklandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarını lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükselttik.” açıklamasını yaptı.

KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK burs ücretleri: Öğrencilerin T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar her ayın 6'sı , 2 olanlar her ayın 7'si, 4 olanlar her ayın 8'i, 6 olanlar her ayın 9'u, 8 olanlar ise her ayın 10'unda ödemeleri Ziraat Bankası hesap numaralarına yatmaktadır.

KYK Burs Ödemeleri Hangi Durumda Kesilir?

Burs ödemeleri öğrencilere 4 yıl boyunca başarılı oldukları taktirde yapılmaktadır. Adaylar KYK burs ödemelerinin kesilmemesi için, not ortalamasının 2.50'den aşağıya düşmemesi gereklidir. Başarı durumu bahar ve güz dönemi olarak ayrı ayrı incelenmektedir. Herhangi bir eğitim öğretim yılın da iki dönemden birinden öğrencinin not ortalaması 2.50 den aşağı düşerse KYK bursu otomatik olarak kesilir ve sizin isteğiniz üzerine KYK krediye dönebilir. Öğrenci KYK yurtlarında barınıyorsa yurttan alacağı disiplin tutanakları ile burs kesilebilir. Öğrencinin okuldan alacağı disiplin cezası ile yine burslarında kesinti meydana gelir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.