2023 Beden Eğitimi Öğretmeni Olmak İçin Gereken Şartlar

2023 Beden Eğitimi Öğretmeni Olmak İçin Gereken Şartlar

Beden eğitimi öğretmeni olmak zor mu gibi merak edilen sorularınızı bu makalede cevaplıyoruz. İstenen kriterlere ve yeterli puanı aldıktan sonra beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz. Dört yıllık olan bu bölümü spor bilimleri fakültesinde okumalısınız.

Sizlere önerimiz okuyacağını bölümü tercih etmeden 4 yıl boyunca göreceğiniz dersleri araştırarak size uygun olup olmadığını incelemek. Derslerinize uygun ve ilginizi çektiyse bölümü tercih edebilir 4 yılın sonunda beden eğitimi öğretmeni olmaya hak kazanabilirsiniz.

Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur?

Bu sınavlar iki aşamada gerçekleşmektedir. TYT sınavına girerek 800 bin sıralama barajını geçmelisiniz. Her üniversite kendi sıralamasını belirler gitmek istediğiniz üniversiteleri belirleyerek tercihinizi ona göre yapmalısınız. Ölçütler kılavuzlarda yayınlanır. Tercih mağduru olmamak adına bu kılavuzları çok iyi incelemelisiniz. Beden eğitimi öğretmeni olmak için kaç puan gerekir gibi merak edilen konular için kesin bir cevap ne yazık ki yoktur bu üniversitelerin sıralamasına ve yıldan yıla değişim göstermektedir.

Daha sonra özel yetenek sınavlarına girmeli bun sınavlarda yeterli başarıyı göstermelisiniz. Yetenek sınavları haziran ve ekim aylarında yapılmaktadır. Her üniversitenin başvuru tarihi farklıdır. Öğrenciler birden fazla üniversitenin yetenek sınavına girebilir. Birden fazla üniversite tarafından başarı elde edebilirseniz istediğinizi seçme hakkınız vardır. AYT puan türüne eşit ağırlıktan sınava girerek ilk 300’de yer almanız gerekmektedir. Beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi liseye gidilir sorusunu merak edenler için belli ve mezun olmuş olmanızı gerektiren bir lise yoktur. Üniversite sınavında yeterli sıralamada yer almak önemlidir. Bazı üniversiteler özel yetenek sınavı istememektedir. Bu durum size daha da avantaj sağlamakta ve işinizi kolaylaştırmaktadır. Özel yetenek sınavına girmek istemiyorsanız bu üniversitelerden birini de tercih etme hakkınız bulunmaktadır.

Beden Eğitimi Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Almaktadır?

Özelde çalışma imkânı bulursanız beden eğitimi öğretmenliği 5500-8000 arası değişim göstermektedir. Bu aldığınız ek derse göre de değişmektedir. Beden eğitimi öğretmenliği maaşınız eğer KPSS ile atanıp çalışmaya başlarsanız 13-14bin TL aralığında ek ders saatinize göre değişim göstermektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.