2022-2023 KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı?

2022-2023 KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı?

KYK Burs ve kredi başvuruları alındı. Adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde bekliyor. Üniversite öğrencileri için gelir kaynağı olan burs için başvurular e-devlet üzerinden yapılacaktır. Merak edilen soru KYK burs sonuçları için tarih?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB tarafından yapılan açıklamaya dikildi. Binlerce öğrencinin başvuruda bulunduğu gelir kaynağı olan 15-17 Kasım tarihleri arasında yapılan Burs kaynağı sonuçları açıklanma tarihi merak ediliyor.

KYK burs öğrenim kredisi başvuru sonuçları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB tarafından henüz resmi bir açıklama bulunmuyorken 15 gün içerisinde sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor. Önlisans ve lisans Öğrenci 850 TL, Yüksek Lisans öğrenci 1.700 lira ve Doktora öğrencilerine 2. bin 550 lira burs ödemesi yapılmakta. Bu rakamın 2023 yılında artacağı düşünülüyor. KYK burs yardım sonuçları açıklamasının ardından eylül ayından başlamak üzere 3 aylık peşin ödeme yapılacak. İlk ödemeler en geç 2023 Ocak ayında yapılacak. KYK burs başvurular 15 Kasım 2022- 17 Kasım 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılmıştı. Bu başvuru sonuçlarının açıklanması en geç 15 günü bulacağı belirtildi.

Öğrenim Kredisi Hangi Durumlarda Kesilir?

Eğitim alınan okuldan atılması, ayrılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Kuruma bağlı yurtlardan süresiz olarak ayrılması, Kuruma bağlı yurtlardan süresiz olarak devlet bursu kesilmektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

İnstagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.