2021 GSB Yurt Başvuruları Sonuçlar Açıklandı

2021 GSB Yurt Başvuruları Sonuçlar Açıklandı

Uzun bir aradan sonra yeniden üniversitelerin açılması sonrası yüz binlerce öğrenci ve veliler tarafından heyecanla beklenen devlet yurtlarına yerleştirme başvuru sonuçları açıklandı.

Üniversitelerin yeniden açılması sonrasında tüm Üniversite öğrencileri tarafından ev kiralarının ve özel yurt ve pansiyonların pahalı olması sebebiyle daha cazip olan devlet yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan en son açılama ile; Üniversiteli arkadaşlarım GSB yurt başvuru sonuçlarınız belli oldu. Yoğun başvuruları hızlı ve objektif bir şekilde 12 farklı kurumdan verilerle değerlendirerek sonuçlandırdık. Yeni yuvanızda sizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz dedi.

Başvuru yapan öğrenciler başvuru sonuçlarını e devlet üzerinden öğrenebilecekler.

Devlet Yurtları 2021 Yılı Ücretleri

Devlet yurtları 6 kategoride bulunmakta bu kategoriler yurtların fiziksel özellikleri, ve barınma durumuna göre şekillenmekte. Kategorilerine göre öğrenciler bu yıl 275 TL ile 450 TL arasında yurt ücreti ödemesi yapacaklar.

Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için güvence bedeli ise 376 TL ile 615 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yurtların yemekhanelerinden yemek yiyecek öğrencilere ayrıca yardım yapılacak. Yurtlarda yemekhanelerde yemek yiyen öğrencilere sabah kahvatı için 6 TL, akşam yemeği için 13 TL olmak üzere toplam 19 TL beslenme yardımı yapılacak.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.