2500 Kadın Erkek Polis Alımı Hakkında! YKS Müracaat Kılavuzu

2500 Kadın Erkek Polis Alımı Hakkında! YKS Müracaat Kılavuzu

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde lise mezunlarından polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan YKS sınav sonuçlarına göre kadın ve erkeklerden 2500 polis alımı yapılacaktır.

2500 Kadın Erkek Polis Alımı Hakkında Güncel Duyuru

Haziran ayında iki oturum şeklinde uygulanmış olan YKS sınav sonuçlarına göre polis alımı yapılacaktır. Alımların 2000 erkek ve 500 kadın olmak üzere 2500 civarında yapılması beklenmektedir. Polis Akademisi tarafından yapılacak olan polis alımı için kontenjan bilgisi hakkında henüz net bir açıklama yapılmamıştır. Bu neden ile yapılacak olan güncel açıklamayı beklemesi gerekmektedir.

2023 Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Türk Vatandaşı Olmak: Polis olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir.

Eğitim Durumu: En az lise veya dengi okul mezunu olmanız gerekmektedir. Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) için lise mezunları başvurabilirken, polis akademisine doğrudan polislik mesleğine atanmak için ö lisans veya lisans mezunu olmak gerekebilir.

Yaş Şartı: Yaş şartı polislik mesleği için değişiklik gösterebilir. Genellikle 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Ancak bu yaş sınırı PMYO veya polis akademisi için farklılık gösterebilir.

Sağlık Şartları: Polislik mesleğine başvuruda bulunan adayların, polislik mesleğini icra etmeye engel bir sağlık sorunu olmamalıdır. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlamak gerekmektedir.

Boy ve Kilo Şartları: Polislik mesleğine başvuruda bulunan adayların belirli bir boy ve kilo aralığında olmaları gerekmektedir. Bu şartlar Sağlık Yönetmeliğinde belirtilmiştir.

Askerlik Durumu: Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilişiği olmamak gerekmektedir.

Adli ve Sicil Kaydı: Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmak gerekmektedir.

Polis Akademisi Polis Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Polis olma süreci, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan resmi duyurularla belirli dönemlerde gerçekleştirilen polis alımları ile başlamaktadır. Adaylar, alım süreci ve başvuru şartları hakkında güncel bilgileri Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi web sitesi ve diğer resmi kanallarını takip ederek öğrenebilirler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.