2023/1 Bekçi Alımı Sınav Sonuçları Hakkında

2023/1 Bekçi Alımı Sınav Sonuçları Hakkında

2023 yılı 1 dönem kapsamın da geçtiğimiz günlerde bekçi alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sınav uygulanmıştı. Sınava katılmış olan adaylar için sınav sorularının yayınlanacağı tarih merak konusu haline geldi. Bekçilik sınav soru ve cevapları..

Bekçi Alımı İş İlanları

2023 / 1. dönem kapsamın da Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Alımı için yazılı sınav 30 Eylül 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar 50 genel yetenek, 50 genel kültürü olmak üzere 100 soru cevapladılar. Sınavın yapılmasının ardından sınav soruları ve cevap anahtarları yayımlanmadı. Alacakları puan hakkında tahminde bulunmak isteyen adaylar soru ve cevap anahtarlarının yayınlanacağı tarihi merak ediyorlar.

Bekçi Alımı Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak?

İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi resmi internet sitesi aracılığıyla yayınlanmış olan güncel duyuruya göre yazılı sınav soruları ve cevapları 2 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacaktır. Sınava katılan adaylar için 100 puan üzerinden değerlendirmeler yapılacaktır. 4 yanlış soruya cevap veren adayların bir doğrusu gidecektir. Adaylar sınavda başarılı olabilmek için en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

2023 Yılı Bekçi Nasıl Olunur?

Kamu, çarşı ve mahalli bekçi olmak isteyen adaylar, Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
Bekçi adaylarının genellikle belirli bir yaş aralığında olması gerekebilir. Yaş sınırlamaları İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenir. Bu nedenle güncel olan ilanları takip etmeniz gerekmektedir.

Sağlık açısından bekçi adaylarının belirli bir sağlık standardını karşılamaları gerekebilir. Bu, bir sağlık raporu ile belgelendirilir.

Bekçi adaylarından adli sicil kayıtlarının temiz olması beklenir. Geçmişte ciddi suçlamalar veya mahkeme kararları bulunan kişiler bekçi olamaz.

Erkek adaylar için askerlikle ilişkili belirli şartlar bulunabilir. Askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmuş olmak gerekmektedir.

Bekçi olma şartları arasında eğitim seviyesi de bulunabilir. Genellikle en az lise veya dengi bir eğitim düzeyini tamamlamış olma gerekliliği vardır. Güncel bir değişiklik meydana gelirse kılavuz ile yayımlanacaktır.

Bekçilik mesleği fiziksel dayanıklılık gerektirebilir, bu nedenle fiziksel yeterlilik testlerini geçmek bekçi olma şartlarındandır.

Bekçi adayları, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen belirli bir süreçte eğitim almak zorunda olabilirler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.