2023 Polis Alımı Başvurularına Yoğun İlgi Devam Ediyor

2023 Polis Alımı Başvurularına Yoğun İlgi Devam Ediyor

2023 yılı polis alımı için ön başvuru süreci başladı. Her zaman olduğu gibi bu senede 2023 polis alımı başvurularını yoğun ilgi devam ediyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

POMEM Polis Alımı Başvuruları

POMEM 10 bin 600 polis alımında başvuru süreci başladı. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını ilanda belirtilen adres üzerinden yapabiliyor. POMEM 10 bin polis alımına diğer senelerdeki alımlarda olduğu gibi bu senede yoğun ilgi söz konusu. Her gün binlerce aday internet üzerinden 2023 polis alımına nasıl başvuru yapılır? Araştırıyor.

2023 polis alımı başvurusu nasıl yapılacak?

http://www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar sayfanın üst sağ köşesinde bulunan Aday İşlemleri Sistemi kısmına tıkladıktan sonra gelen sayfaya e-devlet bilgileriyle giriş yapabilirler.

Başvuru için son gün ne zaman?

POMEM 2023 10 bin 600 polis alımı için başvurular 1 Mayıs tarihinde başladı. Yayımlanan ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını 19 Mayıs 2023 tarihine kadar online olarak yukarı açıkladığımı şekilde yapabilecek.

KPSS Şartı Aranıyor Mu?

10 bin 600 polis alımına başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranıyor. Lisans mezunlarından KPSS P3 türünde en az 60, Önlisans mezunlarından KPSS P93 puan türünden en az 65 puan almaları gerekiyor. Aksi durumda adayların başvuruları kabul edilmiyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

• Başvuru yapacak adayların 18 – 30 yaş aralığında olması gerekiyor.

• Başvuru yapacak olan adayların siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmaması, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmaları, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmaları, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmaları ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması da başvuru şartları arasındadır.

pomemgiris.jpg

• Başvuru yapacak olanların, lisans mezunu olmaları gerekmekte olup önlisans mezunu diploma üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıca, şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın en az %80'ini almış olmak da başvuru yapacak adaylar için bir diğer önemli kriterdir.

• Boy ve beden kitle endeksi de önemli bir faktördür; kadın adaylar için en az 162 cm, erkek adaylar için ise en az 167 cm boyunda olunması ve BMI değerinin 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir.

• Ayrıca, başvuru yapacak adayların silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına hukuki bir engel olmaması ve sağlık durumlarının Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşıması gerekmektedir.

POMEM, Polis Alımı, Emniet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum