2023 MSÜ Sınavı ile Başvuru Süresi Uzatıldı! Son Başvuru Ne Zaman?

2023 MSÜ Sınavı ile Başvuru Süresi Uzatıldı! Son Başvuru Ne Zaman?

2023 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için başvuru tarihleri ertelendi. Başvuruda bulunmak isteyip de bulunamayan ya da askeri personel alımından yeni haberi olan adaylar için yeni bir fırsat doğdu. MSÜ sınav başvurusu neden ertelendi?

Askeri personel alımları ile ilgilenen vatandaşların gündeminde, Milli Savunma Bakanlığı sınav tarihleri hakkındaki haber var. Merak edilen ‘MSÜ sınav başvuru süreci neden uzatıldı?’ sorusuna cevap Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. MSB tarafından uzatılan başvuru tarihlerinin nedeni, Kahramanmaraş’ta meydana gelmiş olan ve on ilin daha olumsuz etkilerin yaşmış olduğu deprem olarak bildirildi. Doğal afetin yaşatmış olduğu yıkımı bir nebze de olsa hafifletilmesi amaçlanarak başvuru süreçleri uzatıldı.

MSÜ Sınavı için Başvuru Ekranı Açık mı?

Sınav başvuruları 13 Ocak 2023 tarihinde alınmaya başlanmış olup, 07.02.2023 gününde son bulacağı bildirilmişti. Geç başvuru günü i 14 Şubat 2023 olarak kayıtlara geçmişti. .Sınav ödemeleri için ise 08.02.2023 günü son gün olarak belirlenmişti. Ancak Bakanlıktan yeni gelen haber ile süreç uzatıldı ve geç başvuru tarihi değiştirildi.

Bu haber doğrultusunda MSÜ sınavı için başvuru ekranı tekrar aktif olarak kullanılabilecek. Peki, son başvuru günü ne zaman oldu? Sorusuna cevap arayan takipçilerimiz için derlediğimiz haberde tüm detayları bulabilirsiniz.

MSÜ için Geç Başvuru Tarihi Ne Zamana Alındı?

2023 MSÜ başvurusunu gerçekleştirmek isteyen yeni adaylar için oldukça önemli bir haber olan yeni 2023 MSÜ başvuru tarihleri şu şekilde bildirilmiştir. 01 – 06 Mart 2023 tarihleri yeni geç başvuru tarihleri olarak düzenlenmiştir. Bildirilen bu süre zarfında, daha önce başvurularını yapmış olan adaylar sınav merkezi tercihlerinde değişiklik yapabilecektir. Bu kapsamda MSÜ sınav tarihinde de değişiklik söz konusu oldu. İşte, yeni sınav tarihi!

2023 MSÜ Sınav Tarihi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2023 yeni MSÜ sınav tarihi hakkında açıklamada bulundu. Açıklamadan edinilen bilgiler doğrultusunda; ‘Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınav Tarihi’ ÖSYM Başkanlığı tarafından 02 Nisan 2023 gününe alınmıştır.

Yeni adaylara hatırlatma! 2023 MSÜ sınavı için belirlenen başvuru ücreti 130 TL’dir. Başvuru ücretinin ödenmesinin ardından müracaat için ÖSYM Başkanlığı’na ait internet sitesi üzerinden ve kimlik numarası ve şifre bilgilerin girilmesiyle başvuru işlemi tamamlanacaktır.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.