2023 KKK İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alımı

2023 KKK İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alımı

2023 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı için hazırlamış olduğu kılavuzu sundu. 2023/3 Dönem içeriği ile paylaşılan kılavuzda sözleşmeli Erbaş ve Erliğe ilişkin bilgiler adaylara iletildi.

2023 KKK İlkokul Mezunu Sözleşmeli Er Alımı

2023 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından yapılacak olan er alımı şartlarında tahsil beklentisi en az ilkokul mezuniyet olacak şekilde belirlendi.

Yayınlanan kılavuzun içeriğinde ise; kimlerin başvuru hakkına sahip oldukları, başvuru işlemlerinin hangi tarihlerde ve ne şekilde yapılabileceği, adayların seçiminde yürütülecek aşamalar, sınıflandırma ile birlikte değerlendirme faaliyetlerinin ne şekilde yapılacağı hakkında bilgi sunuldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Er Alımı için Temel Nitelikler

KKK 2023 yılı sözleşmeli er başvuru kılavuzu giriş bölümünde, adayların sahip olması gereken temel niteliklere yer verildi. İlkokul mezuniyet şartını sağlayanların;

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olmaları kaydı ile 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanların ise; 19 yaşını doldurmuş olmaları, ancak 25 yaşını henüz doldurmamış olmaları şartı getirildi. KKK tarafından yapılan bu bildirimin sonucunda;

sozlesmeli-er-alimi.jpg

Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olanlar için 01 Ocak 1998 tarihinden sonra doğanlar, askerlik hizmetine henüz başlamamış olanlar ile hizmetini tamamlamamış olanlar için 01 Ocak 1998 tarihi ile 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğanlar, ilana başvuru yapabilme hakkına sahiptirler.

Sözleşmeli Er Adaylarından Tercih Sırası Beklenecek

Sözleşmeli er olarak başvuruda bulunan adaylardan tercih sırası oluşturmaları beklenmektedir.
Piyade, Hava Savunma, Piyade (Komando), Tank, Topçu, Mühimmat, Muhabere, İkmal, Bakım, Ulaştırma, İstihkâm, Sıhhiye ve Veteriner seçenekleri sunulmuştur.

Bildirilen bu seçeneklerin tamamı listede yer alması kaydı ile, adaylardan öncelik sırası listesi oluşturmaları beklememektedir. Öncelik sırası listesi, başvuru programı sırasında her adaydan talep edilmektedir.

Adaylar arasından seçim aşamalarında sözlü ya da yazılı bir sınav uygulamasının olmayacağı bildirilmiştir. Ancak; seçim aşaması sınavları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat yapılacağı bilgisi kılavuza dahil edilmiştir.

Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

KKK sözleşmeli er alımı, kılavuzun yayınlanmasının ardından 03 Nisan 2023 Pazartesi günü itibariyle alınmaya başlamıştır. Son başvuru tarihi hakkında herhangi bir bildirim yapılmamış ve yayınlanan ilanda bildirilmemiştir. Gelen başvururlar istenen sayıya ulaştığından kurum tarafından başvuru alımı sonlandırılacaktır.

Başvuru aşamasında adayların Milli savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde bulunan personel temin sayfasını ziyaret etmeleri istenmektedir. Online şekilde gerçekleştirilecek olan başvuru yönteminin dışında kalan tüm müracaatlar kabul dışı tutulmuştur.

Adaylara, ilana başvuru yaptıktan sonra dilediği zaman e-Devlet şifresini kullanarak; yollamış olduğu başvuru formunda düzenleme yapabilme fırsatı sunulmuştur. Bu düzenleme süreci başvuru kabul süreci ile birlikte sonlanacaktır.

KKK sözleşmeli er alımı

2023 MSB er alımı

2023 MSB erbaş alımı

Son dakika 2023 sözleşmeli er alımı

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.