2023 Jandarma Subay ve Astsubay Alımı Lise Mezuniyet Şartı ile Gerçekleşecek

2023 Jandarma Subay ve Astsubay Alımı Lise Mezuniyet Şartı ile Gerçekleşecek

Jandarma, subay ve astsubay alımı başvuru duyusu yayınlandı! Lise mezuniyet şartı ile gerçekleşecek personel alımı hakkında açıklamalar yapıldı.

Lise Mezunu Jandarma Subay ve Astsubay Alımı

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile askeri alanda jandarma, subay ve astsubay alımlarına başlanıldığı öğrenildi. Başvurular açıldı. Lise mezunu olan adaylar, diğer bildirilen şartları da sağlaması durumunda başvuruda bulunabiliyor. Geçen hafta sonlandırılan YKS başvuruları için telafi fırsatı geldi. Başvurularını gerçekleştirmeyen vatandaşlar geç başvuru ekranını kullanılabilecek. Geç başvuru ekranının vatandaşların kullanımına açıldığı bilgisi geldi. Jandarma, subay ve astsubay alımları Temmuz ayında gerçekleştirilecek. Söz konusu personel alımı başvuruları YKS üzerinden sürdürülecek. Böylelikle geç başvuru fırsatı yakalanabilecek.

Askeri Personel Alımı İlanlarına Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Jandarma, subay ve astsubay kadrolarından oluşan askeri personel alımlarında istenen genel başvuru şartları şu şekilde bildirildi.

Türk olunması istenmektedir.

Nikahsız bir erkekle veya kadınla yaşayanlar, evli olanlar, hamile olanlar ve çocuklu olanlar bu ilana başvuruda bulunamayacak.

01/01/2023 tarihinde 22 yaşından gün alınmamış olması gerekmektedir.

TSK, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği içerisinde bildirilen şartların taşınıyor olunması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığınca sevk edilecek olan hastanelerden ‘Jandarma ve sahil Güvenlik Akademisi Fakülte / Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olabilir’ ibareli belgenin alınabilir olması şartı vardır.

2023-jandarma-subay-astsubay-alimi-lise-mezuniyet-sarti.jpg

Vazife malulü ve şehit aileleri için belirli oranda olmak üzere kontenjan ayrılacaktır. Söz konusu kontenjan için taban puanın en az yüzde 80’nin alınmış olması talep edilecektir.

Adaya ait arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması yapıldığında olumlu sonuç alınması beklenmektedir.

Silahlı görevlerde yer almaya ve silah taşımaya engel bir durumunun olmaması gerekmektedir.

TCK’nın ‘Genel Ahlaka Karşı Suçlar’ bölümündeki suçların işlenememiş olması istenmektedir.

Devletin güvenliğine ya da anayasal düzene karşı işlenen suçlar sebebiyle herhangi bir soruşturma veya kovuşturma içerisinde bulunmamak gerekmektedir.

Alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yaratan maddelerden dolayı tedavi görmüş ya da görüyor olanlar bu ilan çerçevesinde değerlendirmeye alınamazlar.

Kamu haklarından yoksunluğu gerektirecek bir durum içerisinde bulunulmamalıdır.

Jandarma Subay ve Astsubay Kadrolarına Personel Alımı Nasıl Olacak?

İlgili personel alımları 4 aşamada gerçekleşecektir. Bu aşamalar; sağlık, spor, yazılı ve sözlü olarak sürdürülecektir. Bildirilen kontenjanlara başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle YKS’ye girmesi şartı aranmaktadır. Astsubaylık başvurusunda sadece TYT katılımında bulunmuş adaylar kabul edilecektir. Ancak subaylık başvurularında hem TYT hem de AYT başvuruları gerçekleştirilmiş olmalıdır. Başvuru işlemleri bugün itibariyle başladı ve son başvuru tarihi 3 Nisan 2023 tarihi olarak belirlendi. Başvuruda bulunmak isteyenler son başvuru gününe kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden müracaatlarını gerçekleştirmelidir.

Lise astsubay alımı

Lise subay alımı

Lise mezunu askeri alımlar

Askeri alım haberleri

Askeri alımlar

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.