10600 Polis Alımı Hakkında Polis Akademisi Başkanlığı Açıklaması

10600 Polis Alımı Hakkında Polis Akademisi Başkanlığı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan güncel açıklamaya göre, 30. POMEM polis alımına dair gelen açıklamada, 10 bin 600 polis alımı hakkında duyuru yayımlandı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde verilmiştir.

Polis Alımı İş İlanları

Polis Akademisi Başkanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere lisans mezunu 8 bin polis ve önlisans mezunu ise 2 bin istihdamı yapılacağını duyurdu. 30. dönem POMEM kapsamında yapılacak olan alım ilanına ilişkin detayları kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak ilanın detaylarında sunduk. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarının ardından yeni bir duyuru daha yayımlandı.

Konuya ilişkin yapılan güncel açıklama şu şekildedir:

"08 Eylül 2023 tarihinde açıklanan 30. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçlarına göre planlaması Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM Müdürlüğüne yapılan adaylar 30. Dönem polis meslek eğitimlerini Akyurt POMEM Müdürlüğünde (Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesi) alacaklardır. Resmi internet sitemiz üzerinden yapılan duyurular tebligat niteliğindedir.

30. Dönem Polis meslek eğitimi için Mersin POMEM Müdürlüğüne yapılan planlaması Akyurt POMEM Müdürlüğü (Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesi) olarak değişen adayların 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde geçici kayıtlarını yaptırmak üzere Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihte kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır.

Adayların bundan sonraki duyuruları www.pa.edu.tr adresinden ve planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin resmi internet sitesinden takip etmeleri gerekmektedir. Tüm adaylara ilanen duyurulur."

Polis Alımı Müracaat Kriterleri

Polis memuru adayının aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak (başvurulan pozisyonun gerektirdiği öğrenim düzeyine göre değişebilir).

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak veya askerlik görevini tamamlamış olmak.

Sağlık açısından polislik görevini yerine getirmeye uygun olmak.

Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak.

Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

Sınavlarda başarılı olmak (yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı vb.).

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.