İletişim Başkanlığı Devlet Personeli Alımı Nasıl Olur?

İletişim Başkanlığı Devlet Personeli Alımı Nasıl Olur?

İletişim Başkanlığı devlet personeli alımı nasıl olur? İletişim Başkanlığı, cumhurbaşkanlığına bağlı olarak ülke içi ve dışında yapılan faaliyetlerin tanıtımı ve temsilini yapmak üzere kurulmuştur.

İletişim Başkanlığı devlet personeli alımı nasıl yapar? İletişim Başkanlığında güncel siyasi ve ekonomi alanlarını kapsayan konularda açıklama yapabilme ve teknoloji alanında bilgi birikimi olan aranan özel şartlara uyan her vatandaş iletişim uzmanı, iletişim uzman yardımcılığı, bilişim personeli, basın-enformasyon personeli, tercüman-mütercim, mahalli kâtip sekreter ve VHKİ unvanlarında görev yapabilmektedir.

İletim Başkanlığı Personeli Görev ve Maaşları

Birçok farklı görev alanı ile İletişim Başkanlığı personeli ne iş yapar? Unvanına göre görev, yetki ve sorumlulukları değişmektedir.

Basın ve Enformasyon uzmanı ile uzman yardımcıları ne iş yapar? Kurumun görev alanına ilişkin politika ve hedeflerin belirlenmesi, kurum mevzuatının geliştirilmesi, kurum uygulamalarındaki aksaklıkların tespitini yaparak tavsiyede bulunmak. Basın ve Enformasyon uzman ve uzman yardımcısı maaşı göreve başlamalarıyla 3.233 TL’dir.

İletişim Uzmanı ne iş yapar? İşyerlerinin hedefleri doğrultusunda iletişim süreçlerini bütünleşik bir şekilde yürüterek şirketler arası anlaşmanın yapılmasını sağlar. İletişim uzmanı maaşı 5.440- 10.000 TL arası olmaktadır.

İletişim Uzman Yardımcısı ne iş yapar? İşyerlerinin tanıtımı içerisinde yer alan reklam ve halkla ilişkiler faaliyetinin yürütülmesini sağlar. 4.250-10.000 TL arası maaş alır.

Bilişim Personeli ne iş yapar? Bilgisayar sistemleri ile sağladıkları bilgileri, kurumun içerisinde yaşanan sorunları çözmek için kullanırlar. Bilişim Personeli maaşı sahip olduğu unvana göre 4.490- 20.000 TL arası değişmektedir.

Tercüman- Mütercim ne iş yapar? Tercüman sözlü olarak mütercim yazılı olarak farklı dilleri ana dili gibi çeviri yaparlar. Tercüman-Mütercim maaşı hizmet yılı ve hizmet saatine göre maaşları değişmektedir ancak başlangıç sürecinde 1600-2800 TL arası maaş alırlar.

Mahalli Kâtip Sekreter ne iş yapar? Yurtdışı teşkilatında genel büro işlerini yürütmek ve diğer benzeri işleri yapmak üzere istihdam edilen memurlardır. Mahalli Kâtip Sekreter maaşı 6.000 TL’dir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ne iş yapar? Verileri alfabetik sıraya göre bilgisayara kaydeder ve veri giriş standartlarına uygunluğunu kontrol eder. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni maaşı 6.000 TL’dir.

Sayılan unvanlardaki İletişim Başkanlığı personeli maaşı net değildir. Net ücretin belirlenmesi hizmet ettiği görev ve hizmet yılına bağlı olarak değişmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.