Merkezi Atama Nedir? Personel Alımı Nasıl Yapılır?
ÖSYM yerleştirme puanı ile yapılan atamaya "Merkezi Atama" denir. 1 kere sınava katılan kişiler, 2 yıl boyunca aynı puan üzerinden atama imkanına sahip olur.Merkezi atama nedir? işte cevabı...
Merkezi atama nedir? sorusu ile sık sık karşılaşmaktayız. Öncelikle memur olmak için merkezi atamaya ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz.
ÖSYM yerleştirme puanı ile yapılan atamaya "Merkezi Atama" denilmektedir. Özellikle memur olmayı isteyen kişilerin merkezi atama hakkında her detayı bilmesi gerekmektedir. Genellikle Haziran ve Kasım aylarında yıl içerisinde 2 kere gerçekleşen bir personel alımı atamasıdır.
1 kere sınava katılan adaylar, 2 yıl boyunca aynı puan üzerinden atama imkanı elde eder. Peki, merkezi atama nasıl yapılıyor?
Merkezi Memur Alımı ve Ataması Nasıl Yapılıyor?
Merak edilen diğer bir soru da "Merkezi atama nasıl yapılır?" oluyor. Merkezi atama, ÖSYM üzerinden KPSS sınavı ile gerçekleşen bir atama türüdür. Adayın aldığı puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama gerçekleşmektedir.
Tüm kamu kurumları için gerekli olan personel talebi üzerine belirlenen ay da merkezi atama yapılır. Merkezi atama her yıl Haziran ve Kasım ayı olmak üzere senede 2 kez yapılmaktadır.
Dolayısı ile kontenjan talebinde bulunan kurum, ikinci kez talepte bulunmayabilir. Sınava giren kişiler puanları üzerinden sözlü mülakata katılım sağlar.
Her sene milyonları aşkın genç ve işsizler bu sınava hazırlanmaktadır. Kişiler geleceklerini garanti altına almak için memur olmayı hedefliyor ve merkezi sınavına giriyor.
Merkezi Atama Başvuru Şartları
KPSS merkezi atama başvuru şartları aşağıda yer alıyor.
Başvuru yapacak adayın kadrolara ait nitelikleri taşıması gerekmektedir.
Kadrolara göre eğitim düzeyi dikkate alınmalıdır.
Ortaöğretim mezunu kişilerin KPSSP94 puanına sahip olması gerekmektedir.
Önlinsans mezunu kişilerin KPSSP93 puanına sahip olması gerekmektedir.
Lisans mezunu kişilerin KPSSP3 puanına sahip olması gerekmektedir.
18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
T.C vatandaşı olmak gerekmektedir.
Askerlik yapmış olmak ya da tescil ettirmiş olmak gerekmektedir.
Kamu haklarından mahrum olmamak gerekmektedir.
Güvenlik soruşturması yapılmış olmak gerekmektedir.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.