Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alım uygulamaları nasıl yapılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alım uygulamaları nasıl yapılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen personel alımlarına kimler başvurabilir? Personel adaylarında aranan şartlar nelerdir? Başvuru süreçleri nasıl işlemektedir? Hepsi haberimizde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımlarında başmühendis, müfettiş yardımcılığı, denizcilik sörvey mühendisi, sürveyan, çözümleyici, ayniyat saymanı, bilgisayar işletmeni, memur, VHKİ, gemi adamı, şoför, güvenlik görevlisi, teknisyen, kaloriferci, aşçı, hizmetli, bekçi, avukat, kaptan, mühendis, mimar, tekniker gibi unvanlar bulunmaktadır.

Bu tür memur statüsünde yapılan personel alımların yanında Bakanlık tarafından sürekli işçi alımları da yapılmaktadır.

Ulaştırma Bakanlığı Personel alımlarına başvuruda şartlar nelerdir? Kamu personel alım süreci nasıl işlemektedir?

Bakanlık tarafından yayımlanan ilanlardan da görüleceği üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kamu personeli alımlarında genel olarak merkezi atama yöntemini tercih etmiş durumdadır. Ancak sözleşmeli personel veya müfettiş yardımcılığı gibi bazı unvanlara yapılan alımlarda farklı yöntemler de uygulanabilmektedir.

Örneğin müfettiş yardımcılığı unvanı için adaylardan iktisat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 70 olması ve bölüm sıralamasında ilk 100 içerisinde bulunması, 35 yaşını doldurmamış olması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması gibi özel şartlar aranmaktadır.

ulastirma12.jpg

Bu şartları taşıyan adaylar diploma, KPSS çıktısı, fotoğraf, kimlik ve başvuru formunu şahsen veya posta yoluyla bakanlığın belirteceği adrese yapmaktadır. Başvurusunu bu şekilde tamamlayan ve sıralama içerisine giren adaylara önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamalı sınav yapılmaktadır.

Bu sınavlar sonrası kontenjan dağılımına göre adaylar Bakanlık tarafından belirlenmektedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde memur ve yönetici statüsündeki alımların dışında sürekli işçi alımları da yapılmaktadır. Temizlik ve güvenlik kadrolarına sürekli işçi alımları yapılabilmektedir.

Bu tür alımlar için adaylardan fotoğraf, kimlik fotokopisi, adli sicil, askerlik belgesi, yerleşim yeri belgesi, sağlık beyanı, özel güvenlik kimlik kartı örneği gibi belgeler istenmektedir. Bu belgeler bakanlığın ilanda belirteceği adrese şahsen veya posta yoluyla yapılmaktadır.

Başvurusunu yapan adaylar için Bakanlık tarafından belirlenen bir Noter aracılığıyla kura çekimi yapılarak asil ve yedek kadrolar belirlenmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.