Ticaret Bakanlığı kamu personeli alım şekilleri

Ticaret Bakanlığı kamu personeli alım şekilleri

Ticaret Bakanlığı tarafından önümüzdeki zaman dilimlerinde kamu personeli alımları nasıl gerçekleşecek? Bakanlık personel alımına kimler başvurabilecek, aranan özel şartlar nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan kamu personeli alımları genellikle kadro ünvanlarına göre  bakanlık bünyesinde gümrük ve dış ticaret bölge müdür yardımcısı, serbest bölge müdürü, gümrük müdürü, tasfiye işletme müdürü, laboratuar müdürü, hukuk müşaviri, araştırmacı, APK uzmanı, savunma uzmanı, sivil savunma uzmanı, ayniyat saymanı, muayene memuru, muhafaza memuru, memur, icra memuru, veznedar, satış memuru, VHKİ, gemi adamı, şoför, güvenlik, teknisyen, aşçı, kaloriferci gibi unvanlar bulunmaktadır.

Ticaret Bakanlığı kadroları ve unvanlara ilişkin alımlar nasıl yapılıyor?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde yönetici kadrosunda bulunan serbest bölge müdürü, gümrük müdürü, tasfiye işletme müdürü, hukuk müşaviri gibi üst kadrolara yapılan alımlar genel olarak kurum içi yükselme sınavına tabi tutulmakta.

Bunların yanı sıra memur statüsünde olan ayniyat saymanı, muayene memuru, muhafaza memuru, VHKİ, veznedar, satış memuru gibi unvanlara yapılan alımlar ise genel olarak merkezi atamaya tabi tutulmaktadır. Bu da KPSS sıralaması gibi klasik bir durumu adayların önüne sunmakta.

Bunların yanı sıra Ticaret Bakanlığı bünyesinde ihtiyaç halinde sözleşmeli personel alımları da yapılmaktadır. Merkez ve taşra teşkilatlarındaki ihtiyaç oranında memur statüsündeki kadrolara alım için duyurular yapılmakta. 

Adaylardan ilgili kadrolara göre istenen mezuniyet, KPSS şartı ve diğer özel belgeler değişmektedir. Örneğin memur alımlarında kadrolara göre alım yapıldığı için lise, önlisans veya lisans bölümü mezunu olma koşulu aranabilmekte.

Yine VHKİ alımlarında bilgisayar sertifikası veya bilgisayar dersi görüldüğüne dair transkript istenmektedir. Bu şekilde istenen özel ve genel şartları taşıyan adayların kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapacağı başvuru sonucu kurum tarafından yapılan sözlü sınav sonucu asil ve yedek adaylar belirlenmekte.

Ticaret Bakanlığı tarafından kurum ihtiyacı doğrultusunda İŞKUR aracılığıyla işçi alımları da yapılabilmektedir. Duyuru sonrası adaylar arasından kura sonucu veya sözlü sınav sonucu asil ve yedek adaylar belirlenebilmekte.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.