Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı nasıl yapıyor (VHKİ Memur)

Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı nasıl yapıyor (VHKİ Memur)

Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı (VHKİ memur gibi) hangi unvanlarda yapılmaktadır? Unvanlara göre adaylardan hangi şartlar istenir ve başvuru süreçleri nasıl olur? Detaylar haberimizde..

Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı hangi şartlarda ve unvanlarda yapıyor. Savunma sanayi uzman yardımcılığı, proje mühendisi, proje asistanı, yönetici asistanı, proje bazlı sözleşmeli personel, kadro karşılıksız sözleşmeli personel alımları ve EKPSS ile memur atamaları yapılmaktadır. Adaylarda aranan şartlar nelerdir, bunlara göz atalım..

SS Başkanlığı tarafından savunma sanayi uzman yardımcılığı için adaylardan genel olarak mühendislik (elektrik-elektronik, bilgisayar, yazılım, makine, endüstri, uçak, uzay, havacılık, metalurji ve malzeme mühendislikleri) lisans mezunu olmaları beklenmektedir. Bunların yanı sıra iktisat, işletme, hukuk, iktisadi ve idari bilimler lisans mezunlarından da alımlar yapılabilmektedir. Mezuniyetin yanı sıra adaylardan KPSS puanı en az 85 olması, YDS’den en az 80 puan almış olması, T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, askerlikle ilişiği bulunmaması ve engelinin bulunmaması gibi özel ve genel şartlar istenmektedir.

Bu şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden istenen belgeleri tarama yöntemiyle kaydederek başvurularını tamamlarlar. Başvuruların bu şekilde tamamlanmasından sonra adaylar sözlü sınava davet edilir ve sözlü sınav sonucu alım süreci tamamlanmış olur.

SS Başkanlığı tarafından proje mühendisi için adaylardan mühendislik (fizik, kimya, mekatronik, elektrik-elektronik, bilgisayar, yazılım, makine, endüstri, uçak, uzay, havacılık, metalurji ve malzeme mühendislikleri) lisans mezunu olması, KPSS en az 70 olması, YDS en az 70 olması, Proje asistanı ve Yönetici asistanı unvanları için adaylardan arşivcilik, kütüphanecilik, bilgi ve belge yönetimi, bilişim sistemleri ve teknolojileri, dökümantasyon ve enformasyon, matematik, istatistik, biyoloji, fizik, kimya, muhasebe ve finansal yönetim, teknoloji ve bilgi yönetimi, uluslararası işletmecilik ve ticaret, uluslararası ticaret veya yönetim bilişim sistemleri bölümü mezunu olması, KPSS puanı en az 65 olması, YDS puanı en az 60 olması, T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması, gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır.

Şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekir. Sonrasında ise adaylar sözlü sınav uygulanmak suretiyle atamaları yapılmaktadır.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından projelerde çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel teminleri yapılabilmektedir. Bu tür alımlar kurum tarafından sözlü sınav aracılığıyla yapılarak alınır. Genel olarak adaylardan KPSS şartı istenmemektedir. Ancak bunun yanında bilgisi ve tecrübesi yüksek adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu da proje kapsamlı çalışılacağı için anlamlı karşılanabilir.

Bu tür alımlarda adaylardan herhangi bir lisans mezunu olması, YDS en az 80 olması, ihtiyaç duyulan alana göre 2 yıl iş tecrübesinin bulunması veya işinde istisnai bir başarısının olması, üniversite not ortalamasının 3 ve üzerinde olması veya üniversite kazanmadan önceki sınavda ilk 30.000 içerisinde yer alması gibi özel şartlar istenmektedir. Bu tür alımlar da sözlü sınav sonucu belirlenmektedir.

Bunların yanı sıra SS Başkanlığı tarafından ÖSYM aracılığıyla EKPSS puanı ve sıralamasına göre memur statüsünde atamalar yapılmaktadır. Bu tür atamalarda memur, hizmetli, VHKİ, santral memuru, gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır.

Anlık olarak ilanlara ulaşmak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.