Milli Savunma Bakanlığına kamu personeli olarak nasıl girilir
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan kamu personeli alımlarında hangi unvanlar bulunur, başvuru şartları nelerdir ve başvuru süreci nasıl işliyor? MSB personel temini farklı yapılma şekli ve tüm detayları yazımızda…
Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde muvazzaf subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er, memur, VHKİ, destek personeli, diyetisyen, tekniker, teknisyen, hizmetli, aşçı, berber, garson, şoför, terzi, kaloriferci, boyacı, elektrik, çevre, gıdacı, harita ve kadastro, fotoğraf ve kameraman, matbaa, makine mühendisi, inşaat mühendisi, iklimlendirme mühendisi, marangoz, metal işleri, sıhhi tesisatçı gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır.
Bu unvanların şartları nelerdir ve kimler başvurabilir?
Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde alımı yapılan muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay teminlerinde adaylardan 27 yaşını bitirmemiş veya lisansüstü yapmış olan adaylardan 32 yaşını bitirmemiş olmaları, en az dört yıllık herhangi bir lisans mezunu olmaları, erkek adayların en az 1,67 cm, bayan adayların en az 1,62 cm olmaları şartı aranır. Bu özel şartları taşıyan adaylara ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılmak suretiyle asil ve yedek adaylar belirlenir.
Uzman erbaş unvanına yapılacak olan alımlar için adaylardan 27 yaşını bitirmemiş olması, en az lise mezunu olması, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Başvurularını yapan adaylara öncelikle yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik sınavı, uygulamalı sınav ve son olarak sözlü sınavlardan geçirilerek asil ve yedek adaylar belirlenmektedir.
Sözleşmeli er unvanına yapılacak olan alımlar için adaylardan 20 yaşını bitirmiş ancak 25 yaşını bitirmemiş olması, askerliğe başlamamış olanlar için en az lise mezunu olması, askerliğini yapıyor veya yapmış olanlar için en az ortaokul mezunu olması, 1,64 cm’den kısa olmaması gibi özel şartlar aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adaylara ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılarak asil ve yedek adaylar belirlenmektedir.
Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde devlet memuru kadrolarına yapılacak olan alımlarda adaylardan unvanın özelliklerine göre lise, önlisans veya lisans mezunu olması, KPSS puanının ilana göre bulunması ve kontenjan sıralaması içerisine girmesi beklenir. Sıralamaya giren adaylara sözlü sınav yapılarak alım gerçekleştirilir. Yine çocuk esirgeme kurumu yönetmeliği ve engelli memur alımı yönetmeliği çerçevesinde merkezi atama yöntemiyle bu tür memur alımları da yapılmaktadır.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından kurumun ihtiyaçları dikkate alınarak işçi alımları da yapılmaktadır. İşçi alımlarında İŞKUR aracılığıyla adayların belirlenmesinin ardından kurum tarafından yapılan sözlü sınav sonucu işçi alımları da yapılmaktadır.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.