Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kamu personeli alımı nasıl yapılacak
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından hangi unvanlarda kamu personeli alımı yapılmaktadır ve adaylarda aranan özel ve genel şartlar nelerdir? MGK alımları merkezi atama ile birlikte açıkta atama nasıl yapmaktadır.
Cumhurbaşkanlığına bağlı olan MGK Genel Sekreterliği tarafından kamu personeli alımı hangi şartlarda ve nasıl yapılmaktadır. KPSS A gurubunda genel olarak uzman yardımcısı unvanında alımlar yapılmaktadır. Bunların yanı sıra KPSS B gurubunda ise memur, VHKİ, hizmetli, güvenlik görevlisi, avukat, mühendis, gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Adaylarda aranan şartlar nelerdir?
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bünyesinde alımı yapılan uzman yardımcısı unvanına başvuruda bulunabilmek için adaylardan siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme veya hukuk lisans mezunu olması, 35 yaşını doldurmamış olması, KPSS puanı en az 80 olması, YDS puanı en az D düzeyinde olması, engeli bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır.
Şartları taşıyan adaylar kurumun ilanda belirttiği adrese şahsen veya posta yoluyla KPSS ve YDS çıktısı, diploma gibi belgeleri tarama yöntemiyle göndermeleri gerekmektedir. Kontenjan sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınav için davet edilmektedir. Akabinde adaylara yapılan sözlü sınav sonucu uzman yardımcısı unvanına alımlar yapılmaktadır.
MGK Genel Sekreterliği bünyesinde KPSS B gurubunda yapılan alımlar ise genel olarak merkez ve taşra teşkilatlarının ihtiyaç durumlarına göre saptanarak merkezi atama yöntemiyle yapılmaktadır. Memur, VHKİ, hizmetli, güvenlik görevlisi gibi unvanlara başvuruda bulunmak için adayların T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kamudan mahrumiyetinin bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması gibi genel şartlar aranmaktadır. Ayrıca unvanlara başvuruda bulunmak için mezuniyet gibi özel şartlar da aranmaktadır. Örneğin VHKİ unvanı için bilgisayar bilgisinin yüksek olması ve belgesinin olması, güvenlik görevlisi için sertifikasının olması gibi özel şartlar aranmaktadır.
MGK Genel Sekreterliği tarafından süreli veya sürekli işçi alımları da yapılabilmektedir. Bu tür işçi alımları İŞKUR aracılığıyla duyurularak başvurusu da alınmaktadır. İşçi alımları kura yöntemi veya sözlü sınav yöntemiyle alımları tamamlanmaktadır.
Alımlar sayfamızda ve cep uygulamamızda anlık olarak sunuluyor.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.