Maliye ve Hazine Bakanlığı kamu personeli alımları nasıl yapılıyor

Maliye ve Hazine Bakanlığı kamu personeli alımları nasıl yapılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu personeli alımı nasıl yapıyor. memur, VHKİ, veznedar, tahsildar, ambar memuru, santral memuru, sekreter, teknisyen yardımcısı, aşçı, kaloriferci ve bekçi alımı kadrolarına nasıl yerleşildiği detayları haberimizde…

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu personeli alımları nasıl ve hangi şartlarda yapılıyor. Defterdar, hazine kontrolörlüğü, vergi müfettiş yardımcılığı, hazine ve maliye müfettiş yardımcılığı, hazine avukatlığı, defterdar yardımcısı, malmüdürü, milli emlak müdürü, eğitim uzmanı, raportör, çözümleyici, memur, VHKİ, veznedar, tahsildar, ambar memuru, santral memuru, sekreter, teknisyen yardımcısı, aşçı, kaloriferci, bekçi, dağıtıcı, bahçıvan gibi unvanlar bulunmaktadır.

Bu unvanlara kimler başvurabilir ve aranan şartlar nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yayımladığı unvan ve kontenjanlara yapılacak olan başvurularda öncelikle adaylardan KPSS puanı en az 70 olması şartını istemektedir. Ancak bu durum unvanlara göre farklılık göstermektedir. Kurum alacağı unvanlara yazılı veya sözlü sınav yapabilmektedir.

Örneğin stajyer hazine kontrolörlüğü unvanı için adaylardan hukuk, iktisat, siyasal bilimler, işletme veya iktisadi ve idari bilimler lisans bölümlerinden mezun olması, KPSS puanının en az 80 olması ve KPSS sıralamasının ilk 200 içerisinde bulunması, YDS en az 70 puan olması gibi özel şartlar istenmektedir. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları sonrası Bakanlık tarafından önce klasik yazılı sınav yapılmaktadır. Başarılı olan adaylara ise sözlü sınav yapılarak alımı gerçekleştirilmektedir.

Defterdarlık uzman yardımcılığı için adaylardan 35 yaşını doldurmamış olması, hukuk, iktisat, siyasal bilimler, işletme veya iktisadi ve idari bilimler lisans bölümlerinden mezun olması, KPSS puanı en az 70 olması özel şartlar aranmaktadır. Bu unvan için başvuru sonrası sadece sözlü sınav yapılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bilgisayar işletmeni, yardımcı hizmetli, şoför, güvenlik görevlisi ve tekniker gibi unvanlara yapılan alımlarda ise unvanla ilgili lise veya önlisans bölümlerinden mezun olması, KPSS puanının en az 70 olması, unvana göre sürücü belgesi veya sertifikasının olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Tüm bu unvanlar için kurumun resmi internet sitesi üzerinden ön başvuru yapılmaktadır. Sınava girmeye hak kazanan kişilerden mezuniyet belgesi, KPSS çıktısı, sürücü belgesi, sertifika gibi belgeler daha sonra istenmektedir. Kontenjanın 4 katı kadar aday sınava davet edilerek adaylara sözlü sınav uygulanmaktadır.

Yine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatının ihtiyacına göre işçi alımları da İŞKUR aracılığıyla yapılabilmektedir. Buradaki şartlar adaylardan en az ilkokul mezunu olması, T.C. vatandaşı olması, hapis cezasının bulunmaması, kamudan mahrum bulunmaması gibi genel şartlardır.

İlanlar yayınlandıkça anlık olarak haber almak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.