Dışişleri Bakanlığı personel alım için başvuru şartları nedir

Dışişleri Bakanlığı personel alım için başvuru şartları nedir

Dışişleri Bakanlığı ve bakanlığa bağlı bulunan Başkonsolosluklar, Büyükelçilikler ve Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarına yıl içerisinde farklı tarihlerde alımlar yapmaktadır. Bu personel alımları nasıl gerçekleştirilir, sizler için derledik...

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Merkez teşkilat, Taşra teşkilatı, Başkonsolosluklar ve Büyükelçilikler gibi bağlı bulunan kamu kurumlarına Konsolosluk ve ihtisas memurluğu, sekreterler, memurlar, bilişim personelleri, tercüman gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Adaylardan istenen genel ve özel şartlar nelerdir? Başvurular nasıl yapılır.

Adaylardan istenen genel ve özel şartlar neler olacak?

Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulan kamu personeli alımlarında öncelikle adaylardan T.C. vatandaşı olması, kamu mahrumiyetinin bulunmaması, hapis cezası almamış olması, 18 yaşını doldurmuş olması gibi genel şartlar istenmektedir.

Adayların genel şartları taşımaları durumunda ilan edilen unvana ilişkin ilgili Lisans, Önlisans, Lise veya dengi okullardan mezun olmaları, KPSS puanlarının ilan edilen seviyede olması ve unvana ilişkin istenen sertifika ve belgelere sahip olunması gibi özel şartları da taşımaları gerekmektedir.

Başkonsolosluklara alınacak olan sekreterler için çok iyi derecede yabancı bir dil bilmesi ve bunu girmiş olduğu bir sınav ile de kanıtlamış olması özel şartı beklenmektedir. Yine başka bir örnek vermek gerekirse Mürtecim veya Tercümanlık alımlarında üniversitelerin Mürtecim-Tercümanlık ile Dil ve Edebiyatı bölümlerinden mezun çok iyi yabancı dil bilen kişilerin aday olabileceği gibi özel şartlar beklenmektedir.

İstenen belgeler ve başvuru süreci:

Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulan kamu personeli alımlarında adaylardan başvuru dilekçesi ve buna ek olarak Özgeçmiş,

Türk pasaportu fotokopisi,

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Diploma fotokopisi,

Erkek adaylar için askerlik belgesi,

Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf ve unvana göre istenen diğer belgeleri (YDS sonucu, KPSS çıktısı, sertifika, transkript vs.) temin ederek şahsen veya posta yoluyla ilanda belirtilen adreslere gönderilmesi gerekmektedir.

Başvurusunu tamamlayan adayların genel olarak yabancı dil yazılı veya sözlü sınavına tabi tutulduğu bilinmektedir. Dışişleri Bakanlığının tahmin edildiği üzere iş ve işlemlerinin genel olarak dış ülkelerle olması nedeniyle alınacak personellerin yabancı dil bilmesi gerekliliği Bakanlık için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle adaylardan genel olarak yabancı bir dili bilmesi ve kendini bu konuda kanıtlaması beklenmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.