Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kamu Personeli Alımı Nasıl Yapıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kamu Personeli Alımı Nasıl Yapıyor

Cumhurbaşkanlığına bağlı olan İletişim Başkanlığı tarafından hangi unvanlarda kamu personeli alımlar olur? Büro personeli ve katip gibi alımlarda adaylarda aranan şartlar ve başvuru sürecine dair tüm bilgiler haberimizde..

Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren İletişim Başkanlığı siyasi, güncel, ekonomi gibi genel alanları kapsayan konularda açıklama yapmak ve teknoloji ile harmanlanmış bir bilgi birikim içerisindeki adaylar arasında kamu personeli alımı iletişim uzmanı, iletişim uzman yardımcılığı, basın-enformasyon personeli, tercüman-mürtecim, bilişim personeli gibi unvanlarda yapmaktadır. Bunların yanı sıra mahalli katip, sekreter, memur, VHKİ, büro personeli, hizmetli, şoför, kaloriferci, güvenlik görevlisi gibi memur statüsünde de alımlar yapmaktadır.

İletişim Başkanlığı tarafından iletişim uzmanı veya iletişim uzman yardımcısı unvanlarında yapılacak olan alımlar için adaylardan siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat veya hukuk lisans bölümlerinden mezun olması, ilanda belirtilen en az KPSS puanına sahip olunması ve 35 yaşını doldurmamış olması gibi özel şartlar aramaktadır.

Tercüman-mürtecim veya basın-enformasyon unvanlarına yapılan alımlarda ise adaylardan yabancı dil ile ilgili bir lisans mezunu olması, KPSS şartına sahip olması, YDSden en az B düzeyinde puanının olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Şartları taşıyan adaylar tarafından mail yoluyla başkanlığın resmi sitesine veya ilanda belirtmiş olduğu mail adresine online olarak yapılabilmektedir. Bu unvanların teknoloji ve dil hususlarında olması nedeniyle başkanlık tarafından adaylara yazılı ve sözlü sınav tek alım içerisinde yapılabilmektedir.

Yine İletişim Başkanlığı tarafından mahalli katip veya sekreter unvanlarında yapılan alımlarda adaylardan en az lise mezunu olması, görev yapılan ülkenin vatandaşı olması veya oturum ya da çalışma izninin olması, yazışma yapabilmesi, bilgisayar kullanabilmesi, askerlikle ilişiği bulunmaması, 35 yaşını doldurmamış olması, kesinleşmiş hapis cezasının olmaması gibi özel ve genel nitelikler aranmaktadır. Bu unvanlarda yapılan alımlar için adaylara yaşadıkları başka ülkedeki dili mesleğini icra edebileceği kadar bilip bilmediği hususunda yazılı, uygulamalı veya sözlü sınav yapılabilmektedir.

İletişim Başkanlığı tarafından alınan diğer memur statüsündeki unvanlara yapılacak olan alımlarda ise merkezi atama yöntemi veya yazılı-sözlü sınav yöntemi uygulanabilmektedir. Bu tür alımlarda adaylardan T.C. vatandaşı olması, kesinleşmiş hapis cezasının olmaması, kamudan mahrum bulunmaması gibi genel şartların yanı sıra alınan unvana ilişkin mezuniyet, ehliyet, sertifika gibi özel şartları da isteyebilmektedir. Başkanlık tarafından ÖSYM aracılığıyla EKPSS puanına göre engelli memur alımları da merkezi atama yöntemiyle gerçekleştirilebilmektedir.

Tüm ilanlara anlık olarak ulaşmak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.