Ankara Merkez 50 Devlet Memur Alımı! GİB Gelir Uzmanı Yardımcısı Alımı
Ankara merkez teşkilatına yerleştirmek üzere 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Kurum tarafından paylaşılan kılavuza göre sınav ile yerleştirme yapılacak. Devlet memuru alımı başvuru şekli, şartları ve tarihleri haberimizde.
Ankara Devlet Memuru Alımı Kılavuzu
Gelir İdaresi Başkanlığı Ankara merkez teşkilatına yerleştirilmek üzere Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. GİB kılavuzuna göre alım sınavı yapılarak sonuçlandırılacak. Kurum sıvan şekli ve başvuru detaylarını kamupersonelialim.com olarak hazırladık.
Kamu Personeli Alımı Sınava Başvuru Şartları
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları Taşımak.
Sınava, T.C. uyruklu olup (Bulgaristan’dan göç dâhil) sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğanlar) olanlar başvurabilecektir.
Grup için; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.
2. Grup için; en az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, yapay zekâ ve veri mühendisliği, yazılım mühendisliği lisans bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,
ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden 1. Grup (İİBF - Hukuk) için KPSSP48 türünden, 2. Grup (Mühendislik) için KPSSP3 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,
Süresi içinde ve usule uygun şekilde başvuru yapmış olmak.
Kamu İlanları Sınav Başvurusu
Sınava ön başvurular 7-13 Mart 2024 tarihleri arasında, nihai başvurular ise 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır. 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında ÖSYM’ye başvurusunu yapamayan adaylar için Geç Başvuru Günü 3 Nisan 2024 tarihi olacaktır.
Ön başvuru aşamasında ve nihai başvuru aşamasında, henüz mezun olmayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.
Adaylar ön başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM’nin mobil uygulamasından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır.
Ön başvuru yapacak adaylardan hizmet bedeli alınacaktır. (ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacaktır.) Sınava başvuracak adayların KPSS puanları, ÖSYM tarafından ön başvuru esnasında kontrol edilecektir.
Adaylar sınava ön başvurularını yaptıktan sonra ön başvuru ücretini, 7-14 Mart 2024 tarihleri arasında yatıracaklardır.
Ön başvuru ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları ön başvurular işleme alınmayacaktır.
Ön başvuru yaparak ön başvuru ücretini yatıran adaylar en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanacaktır.
Ön başvuru sonuçları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Ön başvuru sonuçlarında adayların KPSS puanları ve ön başvuru yapan adaylar içindeki başarı sıraları yer alacaktır.
Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi duyuru bölümünden detaylara ulaşabilirsiniz.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.