AFAD Personeli Alımları nasıl yapılıyor (28 Branşları hangileri)

AFAD Personeli Alımları nasıl yapılıyor (28 Branşları hangileri)

Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığı tarafından hangi unvanlarda alımlar yapılır ve başvuru şartları nelerdir? AFAD 28 branşı hangileri olduğu ve başvuru için adaylar hangi yolu izleyeceği detayları haberimizde…

Ülke genelinde meydana gelen afet ve acil durumlarda görev alan, aynı zamanda uluslararası birçok ülkeye de destek çalışmalarında bulunmuş olan AFAD sahada arama, tarama ve kurtarma ekiplerine KBRN uzmanı ve Balık adam unvanlarında alımlar yapmaktadır.

Kurum tarafından yapılan bu alımlar genel olarak kurumda arama kurtarma teknisyeni unvanıyla çalışan memurlardan alınmaktadır. Örneğin Balık adam unvanı için asil memurluğa atanmış arama kurtarma teknisyeni unvanında bulunan ve disiplin cezası almamış kişiler arasından alınmaktadır.

AFAD’ın İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kamu kurumu olarak görev yapması nedeniyle memur statüsünde alımlarda yapılmaktadır. Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığın bünyesinde hukuk müşaviri, araştırmacı, çözümleyici, ayniyat saymanı, enformasyon memuru, memur, VHKİ, ambar memuru, satınalma memuru, santral memuru, muhasebeci, sekreter, güvenlik görevlisi, şoför, teknisyen, hizmetli, kaloriferci, bekçi, avukat, mühendis, mimar, jeomorfolog, şehir plancısı, programcı, kütüphaneci, öğretmen, tekniker, teknisyen, arama ve kurtarma teknisyeni, kameraman, fotoğrafçı, sosyal çalışmacı, veteriner hekim, sağlık memuru, hemşire gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır.

Kurum nezdinde yapılan memur alımlarında genel olarak merkezi atama yöntemi tercih edilmektedir. Yani KPSS puanı ve sıralamasına göre ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucu adayların atanmasıdır. Bunun dışında İçişleri Bakanlığı tarafından AFAD için yapılan memur alımlarında KPSS puanı ve kontenjana göre adaylara yapılan sözlü sınav sonrası memurlar alımları da yapılabilmektedir.

Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatlarının ihtiyaç oranında işçi alımları da yapılmaktadır. İşçi alımları İŞKUR aracılığıyla duyurulmaktadır. Bu duyurular sonrası adayların kura yöntemi veya sözlü sınav yöntemi ile seçilerek görevlerine başlatılmaktadır.

Bunların dışında ani gelişen afet ve acil durumlarda AFAD gönüllülük esasına göre vatandaşlardan yardım alabilmektedir. Ayrıca AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı gibi devlet kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını acil bölge için organize eden ve birleştiren bir örgüttür. Bu tarz durumlarda kurumlar arasında koordineyi sağlamaktadır.

İlanları kaçırmamak için aşağıda ücretsiz olan cep uygulamasını indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum