Türk Patent ve Marka Kurumu Personel Alımları nasıl olacak

Türk Patent ve Marka Kurumu Personel Alımları nasıl olacak

Türk Patent ve Marka Kurumu personel alımları hangi şartlarda ve nasıl alım yapar. Hangi unvanlarda alımlar yapılır? Kimler başvurabilir ve başvuru süreçleri nasıl işleneceği detaylar haberimizde..

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından sınai mülkiyet uzman yardımcısı, patent uzman yardımcısı, marka uzman yardımcısı, memur, VHKİ, şoför, hizmetli, güvenlik görevlisi gibi unvanlarda alımlar yapmaktadır. Peki adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Türk Patent ve Marka Kurumu personel alımları arasında sınai mülkiyet uzman yardımcısı unvanı için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, eczacılık, ziraat mühendisliği veya mühendislikler lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 70 olması, YDS puanı en az C seviyesinde olması gibi genel ve özel şartlar istenmektedir.

Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını sadece kurumun resmi internet sitesi aracılığıyla yapmaları gerekmektedir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Başvurusunu tamamlayan adaylardan kontenjanın 4 katı kadarı sınava davet edilmektedir. Daha sonra sınava alınan adaylara sözlü sınav uygulanarak alımlar tamamlanmaktadır.

Kurum tarafından patent uzman yardımcısı ve marka uzman yardımcısı alımları için ise adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kamudan mahrumiyeti bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının olmaması, uzmanlık gerektiren birimlerle ilgili en az lisans mezunu olması (mühendislik, ziraat, eczacılık, mimarlık, hukuk vs), KPSS puanı en az 70 olması gibi şartlar istenmektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan bu tür alımlar da merkezi atama veya sözlü sınav yöntemiyle gerçekleştirilebilmektedir.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan memur statüsündeki alımlarda ise genel olarak merkezi atama yöntemi tercih edilmektedir. Bu tür atamalarda kurum ayrıca şehit ve gazi yakınları, engelli memur ve 2828 sayılı SHÇEK kapsamında atamalar yapmaktadır. Ayrıca kurum tarafından şoför alımı veya işçi kadrosunda yapılacak olan alımları İŞKUR aracılığıyla duyurmaktadır. Şoför veya işçi alımlarında kurum eski hükümlüler içerisinden alım yapabilmektedir. İlana başvuran adaylara sözlü sınav veya kura yöntemiyle atamaları yapılmaktadır.

Adaylar ilanları kaçırmaması için ücretsiz cep uygulamasını indirmesi gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.