Strateji ve Bütçe Başkanlığı devlet memur alımı hangi şartlarda oluyor

Strateji ve Bütçe Başkanlığı devlet memur alımı hangi şartlarda oluyor

Strateji ve Bütçe Başkanlığı devlet memur alımı hangi unvanlara alımlar yapılmaktadır, istenen özel ve genel şartlar nelerdir, başvuru süreci ve sonrasında nasıl bir yol izlenir? Hepsi haberimizde..

Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Strateji ve Bütçe Başkanlığı devlet memur alımı nasıl yapıyor. Strateji ve bütçe uzman yardımcılığı unvanlarında alımlar yapılmaktadır. Bunların yanı sıra bilişim personelleri alımları başkanlık tarafından alımı yapılmaktadır. Diğer memur statüsündeki alımlar ise genel olarak ÖSYM aracılığıyla merkezi atama yöntemiyle alım süreci tamamlanmaktadır. Peki bu unvanlarda adaylardan hangi şartlar istenmektedir ve başvuru süreçleri nasıl olur?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından strateji ve bütçe uzman yardımcılığı unvanı için adaylardan iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, istatistik, sosyoloji, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, şehir ve bölge planlama lisans bölümlerinin birinden mezun olması, KPSS puanı en az 70 olması, 35 yaşını doldurmamış olması, YDS puanı en az 70 olması gibi özel ve genel şartlar aranmaktadır.

Adaylardan bu şartlara ilişkin belgeler ile kimlik fotokopisi, askerlik belgesi gibi belgeleri kurumun resmi internet sitesine taratmak suretiyle yükleyerek online başvurularını yapmaları beklenir. Başvurusunu tamamlayan adaylardan kontenjan sayısına göre 20 katı aday yazılı sınava davet edilmektedir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan bu defa kontenjanın 4 katına kadar adayın tespit edilerek sözlü sınava davet edilmektedir. Sözlü sınavda da başarılı olan adayların atamaları yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesinde bilişim personelleri adı altında veri analizi, geliştirme ve raporlama uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Burada adaylardan bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik mühendislikleri lisans bölümlerinin birinden mezun olması, KPSS puanı en az 70 olması ve YDS puanının da bulunması, en az 3 yıl mesleki tecrübeye sahip olması, programlama dillerinin en az ikisine dair belgesinin olması gibi özel ve genel şartlar aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adaylara uygulamalı ve sözlü sınav sonucu alımları yapılmaktadır.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından memur statüsünde yapılan alımlarda ise genel olarak ÖSYM aracılığıyla merkezi atama yöntemiyle atamalar yapılmaktadır. Memur, hizmetli, VHKİ, büro personeli, teknisyen, tekniker gibi unvanlara yapılan alımlar merkezi atama yöntemiyle yapılmaktadır.

Burada KPSS puanı ve sıralamasına göre atamalar yapıldıktan sonra kazanan adaylardan KPSS sonuç belgesi, yerleştirme sonuç belgesi, kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi, sağlık raporu, adli sicil kaydı, özgeçmiş, askerlik belgesi, fotoğraf, iş talep formu, mal bildirim formu gibi belgeler istenmektedir.

Tüm ilanları anlık olarak takip etmek için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.