Sağlık Bakanlığı Personel alımı nasıl ve hangi kadrolarda alıyor

Sağlık Bakanlığı Personel alımı nasıl ve hangi kadrolarda alıyor

Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi şartlarda ve kadrolarda yapıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hangi unvanlarda alımlar yapılır? Adaylarda ne gibi şartlar bulunması gerekir ve başvuru süreçleri ile atanma süreçleri nasıl olmaktadır?

Sağlık Bakanlığı personel alımı unvan kadroları ve şartları arasında neler yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından doktor, hemşire, laborant, sekreter, psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı, memur, VHKİ, sağlık teknikeri, teknisyen, tekniker, hizmetli, şoför gibi unvanlarda personel alımları yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde doktor alımları için adayların bilindiği üzere tıp fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Hemşire unvanı için hemşirelik lisans bölümünden mezun olunması, laborant unvanı için en az Laboratuvar önlisans bölümü mezunu olunması, tıbbi sekreterlik unvanı için adayların tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon önlisans bölümü mezunu olması, psikolog için PDR bölümü mezunu olması, sosyolog veya sosyal çalışmacı için sosyal hizmet veya sosyal hizmetler lisans bölümü mezunu olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Bakanlık tarafından doktor alımlarında tıp fakültesi mezunları tarafından bakanlığa yapılan başvuru sonucu atamalar yapılmaktadır.

Bunlardan sonra doktorların TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavlarına) girerek uzmanlıklarını belirleyerek kariyerlerine devam etmektedir. Hemşireler için ise bakanlık genel olarak merkezi atama yöntemiyle atama yapmaktadır. Bunun dışında sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, memur, VHKİ, sağlık teknikeri, teknisyen, tekniker, hizmetli şoför gibi unvanlara yapılan alımlarda bakanlık tarafından merkezi atama yöntemi veya sözlü, uygulamalı sınavlar sonucu bu tür personel alımları da yapabilmektedir. Adaylardan genel şart olarak ise T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması, kamudan mahrumiyetinin bulunmaması, askerlikle ilişiğinin olmaması, sağlık engelinin bulunmaması gibi genel şartlar istenmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2828 sayılı SHÇEK kapsamında ve EKPSS aracılığıyla memur alımları da yapmaktadır. Bu tür alımlar da merkezi atama yöntemiyle yapılabilmektedir.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının ihtiyacına göre ve özellikle genel olarak her il ve ilçede bulunan öğretmen evlerinde çalıştırılmak üzere geçici süreli veya sürekli işçi alımları da yapabilmektedir. Temizlik, büro personeli, güvenlik görevlisi gibi unvanlarda geçici veya sürekli işçi alımları yapılabilmektedir. İşçi alımları İŞKUR aracılığıyla duyurulup başvurusu alındıktan sonra kura yöntemi veya sözlü yöntemiyle işçi seçimleri yapılmaktadır.

Tüm ilanlar anlık olarak ulaşmak için aşağıda bulunan cep uygulamasını indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum