Milli İstihbarat Teşkilatı Personel Alımları Nasıl Olur
Mili İstihbarat Teşkilatı tarafından personel alımlarında nasıl bir yöntem izlenmektedir? Başvurusu kabul edilen adayların eğitim süreçleri nasıldır? Detaylar haberimizde..
Ülkemizin iç ve dış güvenliğinin istihbarat kanadındaki ayağını oluşturan Milli İstihbarat Teşkilatı kurum nezdinde yapacağı alımları da tabi ki kendi yöntemi ile yapmaktadır. Güvenlik açığı oluşmaması ve bilgilerin dışarıya sızdırılmaması esasına dayalı bir çalışma uygulayan MİT, personel alımlarını da açık bir şekilde yapması tabiki beklenemez.
Bu sebeplerden dolayı Milli İstihbarat Teşkilatı resmi sitesi üzerinden adaylardan başvuru yapmalarını beklemektedir. Başvuruların kurum tarafından değerlendirilmesinin arından adaya dönüş yapılmaktadır. MİT tarafından adaya dönüş sonrası aday hangi aşamalardan geçmektedir ve hangi unvan altında çalışmaktadır?
Milli İstihbarat Teşkilatı gizli bir kurum olması nedeniyle kurumun personel alımları, eğitimi ve görevlendirmesi ile ilgili açık bir bilgi yoktur. Zaten bu bilgilerin gizli kalmasının da ehemmiyeti herkes tarafından kabul görmektedir. MİT’in resmi sitesi üzerinden adaylara farklı unvanlar altında başvuru seçeneği sunulmuştur. İstihbarat uzmanı, Dil uzmanı ve Mühendis unvanlarında alım yapılmak üzere kurum tarafından resmi siteye başvuru butonları eklenmiştir.
Adaylarda hangi şartlara aranmaktadır?
İstihbarat uzmanlığı için adaylardan T.C. vatandaşı olması, herhangi bir lisans bölümünden mezun olması, 35 yaşını doldurmamış olması, YDS sınavlarından yabancı dilinin yeterli düzeyde olduğuna dair belge almış olması (2017 öncesi en az 70 puan, 2017 sonrası en az 60 puan gibi) özel ve genel şartlar aranmaktadır.
Dil uzmanlığı için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 40 yaşını doldurmamış olması, herhangi bir yabancı dil eğitimi ağırlığı olan lisans bölümlerinden mezun olması, yabancı dil konusunda YDS’den iyi bir puana sahip olması, YDS dilleri kapsamında olmayan diller için ilgili ülkede en az 2 yıl kamış olması gibi özel ve genel şartlar aranmaktadır.
Mühendislik için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 34 yaşını doldurmamış olması, bilgisayar, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olması, YDS puanının en az 60 olması gibi özel ve genel şartlar aranmaktadır
Tüm bunların yanı sıra bu unvanlar için adaylardan teknoloji ve yenilikleri takip edebilme, çözüm odaklı çalışabilme, gerektiğinde saha koşullarında çalışma ve seyahat engeli taşımama, analitik zekaya sahip olma ve yaratıcı düşünme, yönetme-yönlendirme, yüksek sorumluluk bilinci, güçlü yazılı-sözlü iletişim becerisi, stres altında çalışabilme, detaylara önem verme, pratik ve hızlı düşünebilme, uzun ve yoğun çalışma saatlerine uyum sağlayabilme ve ketumluk gibi kişisel özelliklere de sahip olmaları gerekmektedir.
Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yukarıda belirtilen genel, özel ve kişisel niteliklere sahip adaylara başvuru için kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapma şahsı tanınmıştır. Adayların başvurularını tam ve eksiksiz bir şekilde adres, telefon ve e-mail gibi iletişim bilgilerini bildirmeleri gerekmektedir. Başvuran adayların başvuruları değerlendirme sonunda olumlu görülmesi halinde adaya dönüş yapılmaktadır. Daha sonra ise MİT bünyesinde adaya verilecek olan teorik ve uygulamalı eğitim ile sahada verilecek olan eğitim sonrası göreve başlatılmaktadır.
Tüm ilanlara anlık ulaşmak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirin.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.