İçişleri Bakanlığı kamu personel alım hangi kurumlara nasıl yapılıyor
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hangi unvanlara alım olur, atama şekli nasıldır, kimler başvurabilir? Valilikler, Kaymakamlıklar, Emniyet Müdürlükleri, Jandarma Komutanlıkları ve Nüfus Müdürlükleri bakanlık kapsamında kamu personeli alımı yapan kurumlardır.
İçişleri Bakanlığına bağlı valilikler, kaymakamlıklar, emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, nüfus müdürlükleri gibi alt birimler bulunmaktadır. Bu birimlere kamu personel alımı nasıl yapılıyor.
Bakanlık tüm bu alt birimlere yapılan atama ve personel alımlarını yapmaktadır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde vali ve kaymakam atamaları yapılmaktadır. Emniyet ve jandarma gibi kolluk kuvvetlerine de komiser, subay, astsubay gibi yönetici ve polis memuru, uzman erbaş, sözleşmeli er gibi memur atamaları da yapılmaktadır.
Bunların yanı sıra alt Bakanlık merkez teşkilatı ve alt birimlerde görevlendirilecek olan memur, VHKİ, avukat, arşiv uzmanı, mühendislikler (bilgisayar, harita, makine vs), çözümleyici, şehir plancısı, büro personeli, şoför, çağrı karşılama personeli, bilgisayar teknikeri, teknisyen gibi atamalarda yapmaktadır.
İçişleri Bakanlığı tarafından merkezi atama yani KPSS puan sıralamasına göre ÖSYM aracılığıyla yapılan atamaların yanı sıra sözlü sınav yaparak da personel alımı yapmaktadır. Memur statüsündeki unvanlara yapılacak olan alımlarda adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması, kamudan mahrum bulunmaması, askerlikle ilişiği bulunmaması gibi genel şartların yanı sıra unvana göre özel şartlar da istemektedir. Örneğin avukat unvanına yapılacak olan alımlarda hukuk lisans mezunu olması gibi veya mühendislikler için ilgili mühendislik lisans bölümünden mezun olunması gibi.
Bakanlık bünyesinde memur statüsünde yapılan alımlarda her mezuniyete göre alım yapılmaktadır. Lise, önlisans veya lisans bölümlerinin hepsinden alımlar yapılmaktadır. Örneğin lise düzeyinde teknisyen, şoför, önlisans düzeyinde büro personeli, tekniker, çağrı karşılama personeli ve lisans düzeyinde avukat, mühendislikler, çözümleyici, arşiv uzmanı, şehir plancısı gibi unvanlarda alımlar yaparak istihdama katkıda bulunmaktadır.
İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatı ve bakanlığa bağlı alt birimler ile taşra teşkilatlarında ihtiyaca göre işçi alımları da yapılmaktadır. İşçi alımları için İŞKUR aracılığıyla yapılan ilanlardan sonra kura yöntemi veya sözlü sınav yöntemiyle işçi alımları yapılmaktadır. Alımı yapılacak olan işçi vasfına göre özel şartlar istenebilmektedir. Örneğin güvenlik görevlisi için güvenlikle ilgili belgesinin bulunması, büro personeli için bilgisayar sertifikasının bulunması, temizlik işçisi için tecrübesinin bulunması gibi özel şartlar istenebilmektedir.
Aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamasını indirerek anlık haberlere ulaşabilirsiniz.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.