Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kamu personeli alım şekli ve kadroları

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kamu personeli alım şekli ve kadroları

GİM tarafından kamu personeli alımlarında hangi unvanlar bulunur? Adaylarda aranan özel ve genel şartlar nelerdir? Başvuru süreçleri nasıl işler? Göç İdaresi Müdürlüğü istihdam şekilleri ve ünvanlarını şöyle derledik.

Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde il göç uzman yardımcılığı, göç uzman yardımcılığı, mürtecim, büro personeli, sosyal çalışmacı, kameraman, memur, VHKİ, güvenlik görevlisi, hizmetli, şoför gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Peki unvanlar için adaylarda aranan şartlar nelerdir ve başvuru süreçleri nasıl işler?

Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından il göç uzman yardımcılığı ve göç uzman yardımcılığı için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iktisadi ve idari bilimler veya işletme lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 70 veya 80 olması, askerlikle ilişiği bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezası bulunmaması, mahrumiyetinin bulunmaması gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır. KPSS puanına göre kontenjanın 20 katına kadar aday sınava davet edilmektedir. Şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvurusunu yapmaktadır. Başvuru sonrası başvuru formu ilanda belirtilen mail adresine e-posta yoluyla gönderilmelidir. Akabinde adaylardan 90 TL’lik sınav ücreti alınır. Başvurusu kabul edilen adaylara öncelikle yazılı sınav daha sonra da sözlü sınav uygulanmaktadır.

Mürtecim unvanı için adaylardan yabancı dil ile ilgili lisans bölümünden mezun olması, YDS puanının A düzeyinde olması, KPSS puanı en az 70 olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Şartları taşıyan adayların başvurusu kurumun genel merkezine şahsen veya posta yoluyla yapılabilmektedir. Mürtecim unvanı için kontenjanın 5 katı kadar aday sözlü sınava davet edilmektedir.

Yine Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından büro personeli unvanında lisans veya önlisans düzeyinde eğitim görmüş adaylardan alımlar yapmaktadır.

Adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, KPSS puanı en az 70 olması gibi genel ve özel şartlar istemektedir. Bu alımlarda başvurular sadece online olarak yapılmaktadır. GİM tarafından merkezi atama yöntemiyle 2828 sayılı SHÇEK ve engelli memur alımlarını ÖSYM aracılığıyla yapmaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.