Diyanet İşleri kamu personel alım ve yerleştirme nasıl yapıyor

Diyanet İşleri kamu personel alım ve yerleştirme nasıl yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda hangi unvanlar bulunmaktadır. Adaylarda aranan şartlar ve başvuru sürecine dair tüm bilgiler sunuldu. Diyanet yerleştirme işlemi nasıl yapılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde (kamu personeli alımı) Müftü, İmam hatip, Vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, Müezzin, Kayyım, Eğitim görevlisi, Cami rehberi, Öğretmen (PDR), Din hizmetleri uzmanı, Tashihçi, Yazma eser patoloji uzmanı, arşiv uzmanı gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Peki bu unvanlara kimler başvurabilir, özel ve genel şartlar nelerdir?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde yılda birkaç kez yapılan Hafızlık sınavlarında başarılı olan kişiler için tüm unvanlardaki alımlarda bir adım öncelik tanınmaktadır. Şöyle ki hafızların KPSS puanları için taban puanlarında en az 50 puana kadar indirilmektedir. Ayrıca hafız olan kişi için her unvana da başvuru yapabilme hakkı tanınmaktadır.

İmam hatip, Kur’an kursu öğreticisi ve Müezzin Kayyım unvanlarına atanmak için adaylardan Hafız olması ve/veya ilahiyat önlisans veya ilahiyat lisans bölümlerinden en az birinden mezun olması, belirlenen en az KPSS puanını karşılaması özel şartları aranmaktadır. Daha sonra adaylar kurumun resmi sitesi üzerinden başvurularını yaparak başvurularını tamamlayacaklardır. Bundan sonra ise yapılacak olan sözlü sınav sonrası kazanan adaylar yine kurumun resmi sitesinden yayımlanarak ilan edilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde PDR öğretmen alım ilanları da yayımlanmaktadır. Bu unvan için adayların PDR lisans bölümlerinden mezun olması ve KPSS en az 70 puan olması özel şartları aranmaktadır. Yine bu unvan için de kurumun resmi sitesinden başvuru yapılmaktadır. Başvuru sonrası sözlü sınav ile alınacak adaylar belirlenmektedir.

Cami rehberi unvanına yapılan alımlarda ise adaylardan dört yıllık yüksek dini öğrenim mezunu olması, KPSS puanı en az 50 olması ve YDS sınavından en az 40 puan almış olması özel şartları aranmaktadır. Bu unvan da sözlü sınava tabi tutulmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından erkek adaylar içerisinden ilçe müftüsü atamaları da yapılmaktadır. Müftülük unvanı için adayların en az dört yıllık yüksek dini öğrenim lisans mezunu olması, ihtisas kurulu belgesine sahip olması veya ilahiyat alanında doktora yapmış olması, kamu kurum ve kuruluşlarında en az 5 yıl görev yapmış olması, DMK’ya göre halen çalışıyor olması gibi özel şartlar aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adayların başvurularının ardından önce yazılı sonra sözlü sınava tabi tutulmaktadır. Bunlarda başarılı olan adayların başarı sırasına göre ilçelere atamaları yapılmaktadır.

Anlık olarak ilanları aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulaması ile takip edin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.