Danıştay’da mübaşir katip ve memur alımı nasıl olunur
Danıştay mübaşir, zabıt katibi ve memur olmak isteyenler hangi yolu izleyecek. Danıştay’da hangi unvanlarda alımlar yapılır, başvuru şartları, alım süreci ve diğer tüm detaylar haberimizde..
Türkiye Cumhuriyeti yargısı içerisinde itiraz üst kurulu olarak görev yapan Danıştay tarafından personel alımları zabıt katibi, memur, VHKİ, mübaşir, şoför, hizmetli, kaloriferci gibi unvanlarda olmaktadır. Bu unvanlara başvuru şartları nelerdir ve başvuru süreci ile sınavlar nasıl yapılmaktadır?
Danıştay tarafından zabıt katibi unvanında yapılan alımlar lisans, önlisans ve lise düzeyinde olabilmektedir. Hemen her bölüm mezunları bu unvana başvuruda bulunabilmektedir. Ancak adalet önlisans ve adalet lisesi mezunlarının diğer adaylara göre bir adım önde olduğunu belirtmek gerekir.
Bu unvan için adaylardan öncelikle T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, KPSS puanı en az 70 olması, askerlikle ilişiği bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması, kamu mahrumiyeti bulunmaması gibi özel ve genel şartlar aranmaktadır.
Danıştay nezdinde alınacak olan zabıt katibi, VHKİ, memur gibi evrak ve karar yazılımı hususlarında çalıştırılan personellere başvuru sonrası uygulamalı klavye sınavı yapılabilmektedir. Kontenjan sayısının 4 katı kadar aday öncelikle klavye sınavına tabi tutulur.
Burada da en fazla yazandan başlanmak üzere kontejanın 2 katına kadar aday sayısı düşürülür. Yani bu unvanlardaki memurluk için adayların diğer adaylara üstünlük sağlayabileceği husus klavyesinin hızlı olması olacaktır.
Bunun dışında mübaşir şoför, hizmetli, kaloriferci unvanlarında yapılan alımlarda ise adaylardan 35 yaşını doldurmamış olması, KPSS puanı en az 60 olması gibi şartlar aranmaktadır. Bu unvanlarda yapılan alımlarda da kontenjanın 5 katı kadar adaya sözlü sınav uygulanarak alım süreci tamamlanır.
Bunların dışında Danıştay bünyesinde işçi alımları da yapılabilmektedir. Bu tür alımlar ise İŞKUR aracılığıyla duyurulmakta ve alımlar İŞKUR üzerinden yapılabilmektedir.
Anlık olarak başvuruları kaçırmamak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamamızı indirin.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.