Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu personeli alımlarında hususlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu personeli alımlarında hususlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan kamu personeli alımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Kültür ve Turizm Bakanlığı hangi unvanlarda kamu personeli alımları yapar? Personel alım şartları neler? Haberimizde.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bundan önce yapılan ve bundan sonra yapılacak olan kamu personeli alımları bakanlık bünyesinde kütüphaneci, arkeolog, müze araştırmacısı, bilişim personeli, mühendislikler (inşaat, makine, elektrik-elektronik, harita vs), mimar, şehir planlayıcısı, teknikerlikler (elektrik, makine, harita vs), mürtecim-tercüman, memur, VHKİ gibi unvanlarda kamuya yeni alımlar yapılmaktadır.

Bakanlık adaylardan her bir unvan için özel şartlar taşıyan personeller aramaktadır. Ama öncelikli şart her bir unvan için KPSS şartını en az 70 puan olarak istemektedir.

Örneğin kütüphaneci için adaylardan kütüphanecilik, arşivcilik veya dökümantasyon ve enformasyon bölümlerinden birinden mezun olması,

Arkeolog unvanı için adaylardan Arkeoloji ve bunlara denkliği bulunan lisans bölümlerinden mezun olması,

Mimar unvanı için adaylardan lisans düzeyinde mimarlık ve ilgili bölümlerden mezun olması,

kultur-bakanligi.jpg

Mühendis unvanı için adaylardan başvurulacak ilgili unvana ilişkin mühendislik bölümlerinden mezun olması(harita, makine, elektrik vs),

Şehir planlayıcısı unvanı için adaylardan şehir ve bölge planlama lisans bölümünden mezun olması,

Tekniker unvanı için adaylardan başvurulacak ilgili unvana ilişkin teknikerlik bölümlerinden mezun olması(harita, makine, elektrik vs),

Mürtecim tercüman unvanı için adaylardan yabancı dil eğitimi olan lisans düzeyindeki ilgili bölümlerden mezun olması özel şartları aranmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu personeli alım başvurularını genel olarak kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapmaktadır. Yine unvanlar için istenen belgelerin de online olarak yapılması genellikle adaylardan talep edilmektedir.

Başvuruların bu şekilde yapılmasının ardından Bakanlık tarafından sınava girmeye hak kazananlara ilişkin liste yayımlanır. Bunun akabinde adayların ıslak imzalı başvuru formu çıktısı, mezuniyet belgesi, YDS çıktısı, KPSS çıktısı ve özgeçmiş gibi belgeleri fiziki olarak Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla gönderilir.

Sözlü sınava girecek adaylara ilişkin bilgilendirme yine Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulur.

kultur-bakanligi.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilkokul, lise mezunu Daimi İşçi Alımları da yapıyor mu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan birimlerde çalıştırılmak üzere genelde ilkokul, lise mezunu adaylar arasından daimi işçi alımları da yapmaktadır.

Örneğin Konser Alanları İşletme Müdürlüğü tarafından istihdam edilmek üzere ses uzmanı, ışık uzmanı, video görüntü uzmanı, dekor uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sahne müdürü, pazarlama, grafik-tasarım uzmanı gibi unvanlarda daimi işçi alımları yapmaktadır.

Bu gibi alımlara ilişkin duyurular İŞKUR aracılığıyla duyurulmaktadır. Bu daimi işçilikler için ilkokul, lise, önlisans veya lisans mezunu kişiler arasından istihdam sunulmaktadır.

Daimi işçi ilanlarında başvurular istenen belgelerin şahsen teslimi yöntemiyle yapılmaktadır ve başvuru sonrası adaylar arasında tecrübesine göre ve yapılacak sözlü sınavda başarılı olmasına göre seçilerek görevlendirilmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.