Cumhurbaşkanlığı kamu personeli alımları nasıl yapılıyor
Cumhurbaşkanlığına bağlı olan birimler, daire başkanlıkları ve diğer kurumlara kamu personeli alımları nasıl gerçekleşir, bunlar için aranan şartlar nelerdir? Hangi kamu kurumlarını kapsıyor.
Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren DDK, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Diyanet, Genel Kurmay, İletişim Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, MİT Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Savunma Sanayi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Türkiye Varlık Fonu isimli kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumlara yapılan alımlar nasıl gerçekleşmektedir ve kimler başvurabilir?
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ilk olarak kadrolu kamu personeli alımlarında merkezi atamalarla alımlar yapılmaktadır. Merkezi alımlar genel olarak KPSS puan sıralamasına göre yapılmaktadır. Bunların yanı sıra sözleşmeli ve kadrolu uzmanlık gerektiren unvanlar için sözlü veya yazılı sınav sistemi de benimsenmiştir.
Ayrıca Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumlara işçi alımları da yapılmaktadır. Bu alımlar da genel olarak İŞKUR aracılığıyla kura yöntemi veya yine sözlü sınav yöntemi ile yapılmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak olan alımlarda öncelikle adaylardan T.C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması gibi genel özellikler aranmaktadır.
Bunların yanı sıra yapılacak olan alımların uzmanlığına göre fakülteler istenmektedir. Örneğin İletişim Başkanlığına yapılacak olan uzman yardımcılığı unvanı için adaylardan İngilizce denkliği bulunan fakültelerin mürtecim-tercümanlık, çeviri bilimi veya İngiliz dil bilimi bölümlerinden mezun olmaları,
YDS’den en az B derecede başarı sağlamış olmaları yani İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça veya Arapça gibi en az ikinci bir dil bilmeleri,
KPSS en az 70 puan almış olmaları özel şartları aranmaktadır.
Adayların bu şartları sağlaması durumunda dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yapılan alımlar için başvurular ilgili kurumun resmi internet sitesi üzerinden alınmaktadır. Akabinde başvurularını bu şekilde tamamlayan adayların yazılı ve sözlü sınavlardan geçmesi beklenmektedir.
Yine Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ise güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, aşçı gibi unvanlarda İŞKUR aracılığıyla alımlar yapmaktadır. Bu alımlar ise genel olarak kura üzerinden veya sözlü sınav sonucu yapılmaktadır. İşçi alımlarında genel olarak adaylardan en az ilkokul mezunluğu beklenmektedir. Ayrıca yapılacak olan unvana ilişkin belirli bir tecrübe de beklenmektedir. Bu şekilde Cumhurbaşkanlığı tarafından memur, sözleşmeli kamu personeli, sözleşmeli veya kadrolu diğer uzmanlıklara dair alımlar, işçi alımları yapılmaktadır.
Tüm ilanlar yayınlandıkça takipçilerimize sunuyoruz. Aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamayı indirerek anlık haber alabilirsiniz.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.