7 Şehir İŞKUR İşçi Alımı İşbaşı Eğitim Programları Başvuru Belli Oldu

7 Şehir İŞKUR İşçi Alımı İşbaşı Eğitim Programları Başvuru Belli Oldu

7 Şehir işçi alımı İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları açılarak başvuruları kabul etmeye başladı. İŞKUR İEP başvuru ekranını sayfa sonuna ilave ettik. Branşlara göre kadro dağılımı ile birlikte başvuru genel şartları paylaşıldı.

7 Şehir İŞKUR İşçi Alımı İşbaşı Eğitim Programları Başladı!

İŞKUR İEP başvuru ekranı 7 şehir için açıldı. Kurum başvuruları elektronik ortamda kabul edecek.

İstihdam Yapacak Şehir Listesi

Kütahya, Adana, Samsun, Ankara, Ordu, Şanlıurfa ve Uşak şehirlerinde kurslar açıldı.

Et ve et ürünleri işletmecisi, diyaliz sağlık teknikeri, depo sorumlusu, ambar görevlisi, diş protez imalat işçisi ve tamircisi ile iş güvenliği uzmanı alanlarında işbaşı kursları açıldı.

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.

İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenlenmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden; İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, öğrenci(tam)* 653,93 TL, öğrenci(kıst)* 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Başvuru Ekranı

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.